Kilencéves mélypontra került a légi utasforgalom bővülési üteme

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 05. 13. 10:22

Kilencéves mélypontra, 3,1 százalékra csökkent a légi utasforgalom bővülési üteme márciusban az előző évi szinthez képest a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai szerint.

A montréali székhelyű kereskedelmi szervezet szerdai, MTI-hez eljuttatott elemzése rávilágít, hogy a folyamat hátterében elsősorban a húsvét áprilisra tolódása áll, a szezonalitástól megtisztított adatok 4,1 százalékos bővülést mutatnak a tavaly márciusi adatokhoz képest.
Értékesített utaskilométerben számolva Európában 4,9 százalékkal nőtt a forgalom, a járatok töltöttsége viszont 0,4 százalékponttal 83,7 százalékra csökkent, mert a kapacitások nagyobb mértékben, 5,4 százalékkal nőttek, mint a forgalom.
Az IATA áruforgalmi kimutatása szerint a szektor áru-tonnakilométerben mérve mindössze 0,1 százalékkal tudott bővülni a tavaly márciusi adatokhoz képest, de 2019-en belül már ezt is pozitív adatnak értékelték a februári 4,9 százalékos visszaeséshez képest. Európában márciusban 3,6 százalékos bővülést mértek. (MTI)


Kapcsolódó cikkeink