Kilátástalan helyzetbe került az egyik legkorszerűbb magyar sertésfeldolgozó

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 07. 18. 10:09

A sertéspiacon magát meghatározónak mondó, hajdú-bihari Kurucz-csoport három cége jelentett egyszerre csődöt a múlt héten:

  • a Kurucz Agro Mezőgazdasági Szolgáltató Kft.,
  • a Kurucz Farm Mezőgazdasági Kft.
  • és a Pig-Trade Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

– tudjuk meg a 24.hu cikkéből.

Fizetőképtelenné vált a cég

Nemcsak azért figyeltek fel a hírre sertéspiaci körökben, mert egy közepes méretű, összességében bőven 10 milliárd forint feletti forgalmú szereplő fizetőképessége rendült meg, hanem azért is, mert a kormányzat által kiemelten kezelt családi vállalkozások egyikéről van szó. Az agrárkormányzat ráadásul évek óta önti a milliárdokat a sertéságazatba, hogy megfordítsa a trendet, és növekedni kezdjen a hazai állatállomány, a hústermelés volumene. Arra is sokat költenek, hogy időről időre mentőövet dobjanak fizetésképtelenné váló cégeknek, akár ugyanazon vállalkozásnak, egymás után többször is.

Az agrártárca ösztönzi a fejlesztéseket, beruházásokat, az egyik mintadarab a Kurucz-csoport új, sárrétudvari húsüzeme, amelyik „a maga mérettartományában napjaink legkorszerűbb magyarországi húsüzeme”, és maga Nagy István miniszter adta át ünnepélyes keretek között nem is olyan régen, 2019 novemberében.

A cikk itt folytatódik…

Kapcsolódó cikkeink