Szakmai képzés a trafikosoknak

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 05. 06. 11:52

Országos szakmai képzés indult az ND Zrt, a NAV, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesületének együttműködésével a Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

dohanybolt

A dohányáru-kiskereskedelmi jogosultság koncessziós szerződéssel történő átengedésére vonatkozó pályázati kiírásra benyújtott pályázatban a koncesszióra jogosultak vállalták, hogy évente legalább egy alkalommal részt vesznek a területi kereskedelmi és iparkamarák által szervezett szakmai képzéseken, konferenciákon.

A vállalás idei teljesítése érdekében az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság képzési napokat tart a Nemzeti Adó-és Vámhivatal, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, valamint a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesületének képviselőivel együttműködve.

A szakmai képzés témakörei:

– A Nemzeti Dohányboltok működésére vonatkozó jogszabályok és a koncessziós szerződésből eredő koncessziós jogosultakat és gyakorlókat terhelő kötelezettségek, valamint az elektronikus készletnyilvántartás

– A fiatalkorúak különös védelmére vonatkozó szabályok, a rendelkezések betartásának ellenőrzése

– Dohányboltok hatósági engedélyezése, jövedéki engedélyköteles termékek kiskereskedelmének szabályozása, elektronikus pénztárgép működtetése

– Nemzeti dohányboltok működtetése – „a jó dohányáru kiskereskedői gyakorlat”
(Világgazdaság Online)

Kapcsolódó cikkeink