Kihívások elé állítják az emelkedő gabonaárak a Barillát
A szűkös készletek és az egyre emelkedő alapanyagárak komoly kihívást jelentenek a világ első számú olasz tésztagyártója, az 1877-ben alapított Barilla számára, és egyben felhívja a figyelmet az élelmiszer-ellátás törékenységére.
A készletek szűkösségét a legfontosabb exportálóknál a nyári hónapokban tapasztalt intenzív hőség okozta, ami a kereskedőket is meglepte, a malomiparban pedig csökkent kibocsátást eredményezett. A 2020–2024 között mintegy 1,4 milliárd eurót fejlesztésbe és innovációba fektető Barilla szerint a helyzet bizonytalan, és a magas alapanyag-, energia-, csomagolási és logisztikai költségek alig engednek teret a rugalmasságnak, a vállalat azokat nem tudja „benyelni”.
Kapcsolódó cikkeink
Fókuszban a közvetlen termelői értékesítés erősítése
Napjainkban kiemelt kérdés életünk minden területén a fenntarthatóság. Gazdasági és…
Tovább olvasom >300 millió eurót ruházott a Barilla fenntarthatóságba és innovációba
A Barilla olasz tészta- és szószmárka fenntarthatósági jelentése szerint 2023-ban…
Tovább olvasom >Nem gyártja többé a Barilla a növényi alapú Tolerant Foods tésztákat
Leállítja a Barilla Group minimálisan feldolgozott hüvelyesekből készült tésztáinak gyártását…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: novemberben a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 4,1, az előző havit 0,6 százalékkal haladta meg
2024. novemberben a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint…
Tovább olvasom >NGM: láthatóan kezd visszatérni a lakosság bizalma
A kormány azon dolgozik, hogy a gazdaság jobban teljesítsen, így…
Tovább olvasom >Fidelity Kitekintés 2025: Az USA készen áll a reflációra
A republikánusok fölényes győzelme a novemberi választásokon jelentősen megváltoztatta a…
Tovább olvasom >