Kihívások elé állítják az emelkedő gabonaárak a Barillát
A szűkös készletek és az egyre emelkedő alapanyagárak komoly kihívást jelentenek a világ első számú olasz tésztagyártója, az 1877-ben alapított Barilla számára, és egyben felhívja a figyelmet az élelmiszer-ellátás törékenységére.
A készletek szűkösségét a legfontosabb exportálóknál a nyári hónapokban tapasztalt intenzív hőség okozta, ami a kereskedőket is meglepte, a malomiparban pedig csökkent kibocsátást eredményezett. A 2020–2024 között mintegy 1,4 milliárd eurót fejlesztésbe és innovációba fektető Barilla szerint a helyzet bizonytalan, és a magas alapanyag-, energia-, csomagolási és logisztikai költségek alig engednek teret a rugalmasságnak, a vállalat azokat nem tudja „benyelni”.
Kapcsolódó cikkeink
A tésztafélék evolúciója: hagyomány és innováció
A tésztaételek világszerte népszerűek, elsősorban egyszerű elkészíthetőségük és változatosságuk miatt.…
Tovább olvasom >30 millió euró beruházásával bővíti olaszországi tésztagyártását a Barilla
A Barilla 30 millió eurót invesztál a dél-olaszországi Foggia városában…
Tovább olvasom >Fókuszban a közvetlen termelői értékesítés erősítése
Napjainkban kiemelt kérdés életünk minden területén a fenntarthatóság. Gazdasági és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >