Kihirdették a Cégér boroscímke-tervező pályázat eredményét

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 10. 30. 10:20

Bogányi Gergely nyerte el a Cégér – Jó bornak tervezz címkét! pályázat első díját és az azzal járó egymillió forintot. A pályaművekből a szombat esti díjátadót követően kiállítás is nyílt az Erzsébet téri Akvárium Klubban.

Bogányi Gergely a fiatal móri borász, Csetvei Krisztina 2011-es királyleánykájához készített címketervével érdemelte ki a fődíjat, a második helyet és mellé 300 ezer forintot a Hidden Characters (Nagy Dániel és Orbán Péter) nyerte el az etyeki Hernyák Tomi 2011-es pinot noirjához tervezett címkéjével.

Az Erzsébet téri Akvárium Klubot és Design Terminált működtető Forum Hungaricum Nonprofit Kft. és a művészeti projektek létrehozásával foglalkozó Hybridart a nyáron írt ki pályázatot Cégér – Jó bornak tervezz címkét! elnevezéssel. A művészeti pályázat célja a fiatal dizájnerek és a borászok közti kapcsolat megteremtése, valamint a művészet és a gasztronómia összekapcsolása volt.

A második forduló tíz pályaművével november 8-ig találkozhat a közönség az Akvárium Klub kiállításán, amelyet Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter nyitott meg szombat este.

A pályázathoz kapcsolódóan a klub szabadtéri területén vasárnapig Gasztro-Zsibongás néven gasztronómiai rendezvény várja a látogatókat, akik megismerkedhetnek a Cégér programban részt vevő borászatok termékeivel. A háromnapos gasztronómiai programon a pincészetek mellett a főváros közkedvelt éttermei képviseltetik magukat.

A Gasztro-Zsibongásra a belépés ingyenes, a borokért és az ételekért csak a standoknál kell fizetni. Részletek a rendezvényről a www.hybridart.hu honlapon olvashatók. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink