Kihirdették a Bonduelle rajzpályázatának győzteseit
Idén is nagy sikernek örvendett a Bonduelle óvodásokat és általános iskolásokat megszólító „A család kedvenc zöldségei” temájú rajzversenye, melynek díjátadó ünnepségére a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ dísztermében került sor.
Közel félezer pályamű érkezett be három hét alatt a Bonduelle rajzpályázatára a három résztvevő helyszínről: Nyírszőlősről, Békéscsabáról és Nagykőrösről.
Legaktívabbnak az alsó osztályosok bizonyultak, akik 278 alkotást küldtek be az otthoni zöldségfogyasztás és egészséges étkezés témájában. A művészekből és rajztanárokból álló zsűri a téma kreatív megközelítése és a vizuális kivitelezés részletei alapján hozta meg a döntését. Korcsoportonként 3 díjazottat választottak ki, emellett mindhárom városból elnyerhette valaki a „Rákóczi Feri kedvence” Különdíjat is. A jelentkezőket nemcsak a helyezések motiválták: a legjobb pályázatok egy teljes hétig megtekinthetők a Nagykőrösi Kulturális Központban, az első helyezettek pedig januárban óriásplakátokra is kikerülnek a három városban.
„A Bonduelle kiemelt célja, hogy világreferenciává váljon a zöldségfeldolgozás területén, és egészséges élelmiszereket tegyen a fogyasztók asztalára, így segítve azok jólétét. Környezetünk és vállalatunk fenntartható jövőjét a lokális kezdeményezésekkel szeretnénk biztosítani. A VeGego “kapcsolat a várossal” programunk 2014-ben indult el Magyarországon, nagy lelkesedéssel és óriási célokkal, melyben fantasztikus és hatalmas sikereket értünk el.” – mondta el Gautier Mulliez, a Bonduelle magyarországi operatív igazgatója.
A rajzpályázat is a városokkal történő kapcsolatok erősítését hivatott szolgálni; emellett pedig kiemelt célja volt, hogy a vitaminokban és rostban gazdag zöldségek fogyasztására ösztönözzék a legkisebbeket is, hiszen az egészségtudatos táplálkozás alapjait már gyermekkorban érdemes elsajátítani. Az októberben végzett reprezentatív Bonduelle-kutatás szerint drasztikusan kevés zöldséget fogyasztunk Magyarországon – a napi szintű fogyasztás mindössze a lakosság 30%-ára jellemző -, miközben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szerint étkezésünk felét kellene kitennie a zöldségeknek és gyümölcsöknek.
Kapcsolódó cikkeink
Helyettes államtitkár: stratégiai cél az egészséges étkezés előmozdítása
Stratégiai cél a kormányzat számára az ételminőség, az ételbiztonság és…
Tovább olvasom >Növelni kellene a hüvelyesek fogyasztását a magyar otthonokban
A hüvelyesek kiváló növényi fehérjeforrások, fogyasztásuk előnyeire és jótékony tulajdonságaikra…
Tovább olvasom >Tízmillió konzerv és egy kis évvégi figyelmesség a nélkülözőknek a Bonduelle-től
Komoly mérföldkőhöz érkezett 2023-ban a Bonduelle Central Europe Kft. és…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Tetra Pak bejelentette, hogy Alex Henriksen lesz a kelet-európai régió ügyvezető igazgatója
A Tetra Pak, a világ egyik vezető élelmiszerfeldolgozással és csomagolással…
Tovább olvasom >A hulladék körforgásáról fejlesztett új oktatási modulokat a Coca-Cola Magyarország
A körforgásos gazdaság alapjairól, és a víz, valamint az energia körforgásáról szóló, online tananyag…
Tovább olvasom >Új termékigazgatót nevezett ki az Auchan
Július 1-től Varga László látja el az Auchan Magyarország termékigazgatói…
Tovább olvasom >