Kihagyhatatlan: a ProWine China 2014 Sanghajban

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 11. 07. 11:20

Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvárosban rendeznek. Kína elsőszámú, borászatra szakosodott kiállítása kihagyhatatlan mind a termelők, mind a kereskedők körében.

bor-bor

Felülmúlhatatlan sokszínűség: 650 kiállító, köztük 9 magyar borászat

A ProWine China 2014 szakvásár egy újabb vásárcsarnokkal bővül, ezért 50 százalékkal nő a teljes kiállítási terület is. A szakvásáron 38 bortermelő ország több mint 650 kiállítója mutatja be borait és szeszes italait, köztük kilenc magyar borászat: a Balatonboglári Borgazdasági Zrt., a Bognárvin Kft., a Csányi Pincészet, a Degenfeld Szőlőbirtok, a Holdvölgy Borászat, a Konyári Pincészet, a Törley Pezsgőpincészet és a Thummerer Pince. A magyar nemzeti megjelenést a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága szervezi.

Több kiállító – újabb országok

A legtöbb kiállító Franciaországból, Argentínából és Spanyolországból érkezik. A ProWine China 2014 összességében 19 nemzeti és 3 regionális közösségi standnak ad otthont, így a legnagyobb a kínai borászati és szeszesital-szakvásárok között. Számos kiállítóország, mint például Új-Zéland először jelenik meg a szakvásáron. A híres bortermelő vidékek mellett olyan feltörekvő bortermelők is bemutatkoznak, mint Macedónia vagy Szerbia.

A ProWine China kiállítói a csúcsminőségű borok és szeszes italok széles skáláját képviselik olyan különlegességek is, mint például a gyermekeknek szánt „Hello Kitty” habzó italok.

Tudástár és az ágazati vezetők találkozóhelye

A világ minden tájáról érkező színvonalas kiállítók bemutatkozása mellett a ProWine China kiemelt hangsúlyt fektet a színvonalas borászati továbbképzésre Kínában. A „ProWine China képzési offenzíva” a szakvásár teljes időtartama alatt számos továbbképzési lehetőséget kínál. A látogatók nem csupán szakismereteiket bővíthetik, hanem számos ágazati szaktekintéllyel is megoszthatják tapasztalataikat.

A „ProWine China képzési offenzíva” keretében rendezik meg az első ProWine China Ágazati Találkozó-t. A rendezvény házigazdája a köztiszteletnek örvendő
Li Demei professzor. A találkozó a borászati beruházási lehetőségekre és a piaci trendekre összpontosít.

A híres Masters of Wine Intézet továbbképző tanfolyamai – amelyet a hongkongi Debra Meiburg MW és a szingapúri Annette Scarfe tart – valamint a WSET Fórum szintén a „ProWine China képzési offenzíva” részét képezi. A WSET (Borászati és Szeszesital Képzési Alapítvány) Fórum keretében kínai és angol borászati oktatók tartanak tanfolyamokat a legkülönbözőbb témakörökben.

Rangos kínai borszakértők mutatják be a magyar borokat

A ProWine China Fórum-on számos kiállító külön továbbképzést is szervez: közéjük tartozik a rangos bortanácsadó, WSET oktató és borkritikus Fongyee Walker, aki Magyarország borászatát mutatja be. Thomas Chung pezsgő- és borszakértő pedig a magyarországi pezsgőket fogja népszerűsíteni.
Debra Meiburg MW a német borok titkait ismerteti, a híres ázsiai borkritikus és szakíró Ch’ng Poh Tiong a bor és a kínai ételek tökéletes párosításába nyújt bepillantást.

A ProWine China kiállítóiról és képzési programjáról további felvilágosítással szolgál a www.prowinechina.com honlap.

Kapcsolódó cikkeink