A Kifli.hu márka tulajdonosa 170 millió dollár növekedési tőkét kap

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 06. 28. 12:14

A Rohlik online élelmiszer-szogláltatással foglalkozó nemzetközi cégcsoport, a hazai Kifli.hu márka tulajdonosa 170 millió dollár (160 millió euró) növekedési tőkét kap az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól (EBRD), a meglévő – a Sofina, az Index Ventures, a Quadrille és a TCF Capital – befektetőktől, és az Európai Beruházási Banktól (EIB) – jelentette be pénteken a cégcsoport.

A Kifli.hu üzemi működése Magyarországon 2023-tól nyereséges

A tájékoztatás szerint a tőkét a Rohlik terjeszkedési terveinek finanszírozására használják fel a Németországot, Ausztriát és Svájcot magában foglaló DACH régióban, valamint a közép- és kelet-európai régióban, ahol céljuk, hogy több mint 10 további városban jelenjenek meg 2030-ig.

A közlemény szerint a Rohlik teljes célpiaca, növekedési potenciálja jelentős, utalnak a nemzetközi tanácsadó McKinsey becslésére, amely szerint 2030-ra a vezető országokban az élelmiszer-értékesítés akár 30 százaléka is online történhet.

A Rohlik csoportot 2014-ben alapították Csehországban online élelmiszerkereskedelemre, jelenleg a Cseh Köztársaságban (Rohlik.cz), Magyarországon (Kifli.hu), Ausztriában (Gurkerl.at), Németországban (Knuspr.de) és Romániában (Sezamo.ro) működik.

A cégcsport több mint 1 milliárd eurós bevételt céloz meg pozitív cash flow-val a 2024-es pénzügyi évben. Jelenleg havi több mint egymillió rendelést szállítanak ki, 2023-ban több mint 800 000 ügyfelük volt.

Az MTI érdeklődésére a Kifli.hu közölte, több mint 200 ezer egyedi ügyfelet szolgáltak ki az elmúlt években, a rekord napokon több mint 10 ezer rendelést szállítottak ki. A Kifli.hu üzemi működése Magyarországon 2023-tól nyereséges, folyamatosan fektetnek be az infrastruktúra bővítésébe, kiépítésébe a növekvő kereslet kiszolgálása érdekében.

Kapcsolódó cikkeink