Kiemelt cél a hazai borágazat sikere és támogatása
A magyar borászat továbbra is a hazai agrárium egyik legfontosabb pillére, melyet a kormány célzott támogatásokkal segít, hogy erősítse versenyképességét és nemzetközi elismertségét – mondta Nagy István agrárminiszter szombaton, Somlójenőn, a Somlói Juhfark Ünnepen.
A tárcavezető a Somlói Juhfark Ünnep kapcsán hangsúlyozta, az ilyen események nemcsak a bor népszerűsítéséhez járulnak hozzá, hanem a turizmus, a gasztronómia és a kultúra összefonódását is erősítik. Nagy István emlékeztetett, a cél az, hogy a magyar borászat technológiai fejlesztésekkel és innovatív megoldásokkal folyamatosan megújuljon, és így képes legyen alkalmazkodni a fogyasztói szokások változásaihoz is. Éppen ezért a magyar borászatok fejlődésének támogatása érdekében az Agrárminisztérium a jelenlegi támogatási időszakban több mint 100 millió euró forrást biztosít, melyet borászati beruházásokra, technológiai fejlesztésekre és innovációra fordítanak. Hozzátette, mindezek mellett a kormány a magyar bor nemzetközi és hazai népszerűsítésére is kiemelt figyelmet fordít. Ennek érdekében a promóciós tevékenységekre és a borvidékek bel- és külpiaci megjelenésének támogatására 6 millió euró áll rendelkezésre – fejtette ki a miniszter.
AM
Kapcsolódó cikkeink
Út az élelmiszeripar zöld jövőjéhez? A NÉGYOSZ kormányzati szereplőknek szervezett workshopot
A NÉGYOSZ szervezésében megrendezésre került „Aszálytól az árvízig” című rendezvény…
Tovább olvasom >Kiemelt cél a hazai borágazat sikere és támogatása
A magyar borászat továbbra is a hazai agrárium egyik legfontosabb…
Tovább olvasom >Iványi – Bio Csirke
Egy új, régóta várt termékkört szeretnénk bemutatni, az Iványi brand…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az euróövezetben lassult a fogyasztói árak emelkedésének üteme szeptemberben
Szeptemberben az előzetesen becsültnél nagyobb mértékben lassult az éves infláció…
Tovább olvasom >Rekordmagas kakaóárak befolyásolják az idei halloweeni csokigyártást
Az idei halloweeni szezonban a csokoládékészleteket és árakat egyaránt érintik…
Tovább olvasom >Út az élelmiszeripar zöld jövőjéhez? A NÉGYOSZ kormányzati szereplőknek szervezett workshopot
A NÉGYOSZ szervezésében megrendezésre került „Aszálytól az árvízig” című rendezvény…
Tovább olvasom >