Kiderült, ki lett az év agrárembere 2022-ben
Papp István, a debreceni Hajdúhús 2000 Kft. tulajdonosa és ügyvezetője lett az év agrárembere 2022-ben – közölte a szervező Agrotrend Csoport vasárnap az MTI-vel.

Papp István, Hajdúhús ügyvezető-tulajdonos (Fotó: Hajdúhús)
A közleményben emlékeztettek arra, hogy a kilencedik alkalommal átadott Év Agrárembere díjat 2014-ben azzal a szándékkal alapították, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra a mezőgazdaságban tevékenykedő gazdálkodókra, termelőkre, fiatal gazdákra és kertészekre, akik önzetlenül támogatják környezetüket, társadalmi szerepvállalásuk jelentős, kiemelkedő munkájuk mellett pedig a közjóért is sokat tesznek.
Az Év Agrárembere nagydíj mellett az előző évekhez képest kis változtatással tizenegy kategóriában díjazták még az év emberét
A fenntartható gazdálkodás kategória átalakult ökológiai gazdálkodásra, valamint az agrárinnováció, az agrárgépészet, az állattenyésztés, a feldolgozó-élelmiszeripar, a fiatal gazda, a jövő agrárszakembere, a kertészet, a növényvédelem és a szántóföldi növénytermesztés kategóriák sorába bekerült az erdőgazdálkodás kategória is.A díj fővédnöke ezúttal is Nagy István agrárminiszter volt, aki rövid videóüzenetben köszöntötte a szervezőket és a résztvevőket.
A szaktárcát Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár képviselte, aki a díjátadón elmondta: a tavalyi év nehézségeit az állattartók különösen megérezték, a takarmány árának drágulását az aszály csak tetézte, és az idei év is sem lesz zökkenőmentes – olvasható a közleményben.
MTI
Kapcsolódó cikkeink
Országszerte tart az aratás, hazánk kenyere biztosított
A gazdák munkájának és szorgalmának köszönhetően biztosított az ország kenyere,…
Tovább olvasom >Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex élelmiszeripari fejlesztések kapcsán,…
Tovább olvasom >Százötven kistermelő nyitja meg kapuit a Nyitott Porta Napok rendezvénysorozat részeként
Több mint százötven családi gazdaság, pince és manufaktúra nyitja meg…
Tovább olvasom >További cikkeink
A fogyasztói tudatosságnak a pénztárca szab határokat
Egészséges, fenntartható és megfizethető alapanyagokat, élelmiszereket szeretnének a fogyasztók vásárolni,…
Tovább olvasom >Drága falatok – egyre mélyebben kell a pénztárcába nyúlni a húsért
Hiába őrzi népszerűségét a sertéshús a magyar fogyasztók körében, az…
Tovább olvasom >Globális minimumadó: Az amerikai vállalatcsoportok végleg kikerülhetnek a szabályozás alól
Az elmúlt időszakban a globális minimumadó kapcsán izgalmas fejlemények játszódtak…
Tovább olvasom >