Kiderült, ki hazánk legjobb vodka mixere

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 30. 10:48

Megválasztották hazánk legjobb vodka mixerét, aki nagy esélyesként vehet részt a helsinki nemzetközi kupán, ahol a világ 20 legkiválóbb bártendere száll harcba egymással. Egy rendkívül szoros és magas színvonalú versenyben mérték össze tudásukat hazánk legjobb bármixerei. A XIV. International Finlandia Vodka Cup hazai döntőjének résztvevői több száz koktélt készítettek, amelyeket egy technikai zsűri, majd egy kóstoló bizottság értékelt. A szakavatott bírák végül a tavalyi győztesnek, Csatlós Máténak ítélték oda az első helyet Orosz Ákos és Ludányi István előtt. A győztes egyébként történelem-testnevelés tanár, aki hat éve váltott pályát.

Csatlós Máté nyertes

A döntős tizenkét profi bármixer először long drink kategóriában alkotott, ezt követően aperitifeket készített, majd meghatározott időre, adott alapanyagokból állított össze egy italt. Ezt értékelték a szakmailag elismert bírák a Moluin Rouge impozáns termében.

A szempontok, hasonlóan a közelgő, február 1-jei világversenyhez az íz, a művészet, a stílusjegy és a kézügyesség voltak.

A XIV. Nemzetközi Finlandia Világkupán, Helsinkiben a világ legjobb 20 bártendere száll versenybe a 25.000 dollárért és a világ elismeréséért.

Kapcsolódó cikkeink