Kicsit-gazdagok csemegéje
Bár egyes hazai források szerint az oroszok a drága fekete kaviárok közül a préseltet tisztelik a legjobban, az biztos, hogy a nagy tokhalfélék ikrájából származó termékek közül ez a fajta az „olcsó” kategóriába tartozik, nyilván, mert ennek készítéséhez a sérült ikrákat is fel lehet használni. Úgy is mondhatjuk: a préselt kaviárral valamelyest demokratizálható a méregdrága csemege.Nem is csoda, hogy az amerikai csúcséttermekben kezdik újra felfedezni a sajtolt változatot. Cári ízek mogyoróvaj áron, mondják Kaliforniában, ahol ugye sokaknak nem drága a kilónként 4-5 ezer dollárba kerülő termék sem. Az igen intenzív ízű préselt tokhalikrát a forgalmazók 30 grammos mennyiségtől kínálják, most már kockázott kiszerelésben is – az éttermek pedig luxuskanapék, töltött tojások díszítésére és olajok ízesítésére alkalmazzák a terméket. Nálunk sem ismeretlen a préselt kaviár fogalma, de a vendéglátásban még ritkán használják, akkor is csak az olcsóbb halikrákból készülteket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rendhagyó Fórum a CEONET Klub és az Egyensúly Intézet együttműködésében
November 12-én a Zwack Ház Füves Bárjában rendezték meg azt…
Tovább olvasom >Cukorbetegség világnapja: metrómegállókban ellenőrizhetjük a vércukorszintünket
Utazás közben is tehetnek az egészségükért azok, akik november 14-én,…
Tovább olvasom >Szivárványból hajtogatott bagel – A nap videója
Színpompás másfél perces film arról, hogyan készül Brooklyn (és valószínűleg…
Tovább olvasom >