Kicsit-gazdagok csemegéje
Bár egyes hazai források szerint az oroszok a drága fekete kaviárok közül a préseltet tisztelik a legjobban, az biztos, hogy a nagy tokhalfélék ikrájából származó termékek közül ez a fajta az „olcsó” kategóriába tartozik, nyilván, mert ennek készítéséhez a sérült ikrákat is fel lehet használni. Úgy is mondhatjuk: a préselt kaviárral valamelyest demokratizálható a méregdrága csemege.Nem is csoda, hogy az amerikai csúcséttermekben kezdik újra felfedezni a sajtolt változatot. Cári ízek mogyoróvaj áron, mondják Kaliforniában, ahol ugye sokaknak nem drága a kilónként 4-5 ezer dollárba kerülő termék sem. Az igen intenzív ízű préselt tokhalikrát a forgalmazók 30 grammos mennyiségtől kínálják, most már kockázott kiszerelésben is – az éttermek pedig luxuskanapék, töltött tojások díszítésére és olajok ízesítésére alkalmazzák a terméket. Nálunk sem ismeretlen a préselt kaviár fogalma, de a vendéglátásban még ritkán használják, akkor is csak az olcsóbb halikrákból készülteket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az MTÜ válaszai a vendéglátóhely-üzlettípusok bejelentésével kapcsolatos leggyakrabban felmerülő kérdésekre
A december 22-én kihirdetett 634/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet értelmében…
Tovább olvasom >Rangos elismerés az ÖMKi tájfajta paradicsompalántáinak!
Február 25-én, online közvetítés formájában került sor az idei Highlights…
Tovább olvasom >Március 12-ig lehet nevezni a Magyarország étele 2021 szakácsversenyre
Március 12-ig lehet nevezni a Magyarország étele 2021 szakácsversenyre, amelyre…
Tovább olvasom >