Kicsit-gazdagok csemegéje
Bár egyes hazai források szerint az oroszok a drága fekete kaviárok közül a préseltet tisztelik a legjobban, az biztos, hogy a nagy tokhalfélék ikrájából származó termékek közül ez a fajta az „olcsó” kategóriába tartozik, nyilván, mert ennek készítéséhez a sérült ikrákat is fel lehet használni. Úgy is mondhatjuk: a préselt kaviárral valamelyest demokratizálható a méregdrága csemege.Nem is csoda, hogy az amerikai csúcséttermekben kezdik újra felfedezni a sajtolt változatot. Cári ízek mogyoróvaj áron, mondják Kaliforniában, ahol ugye sokaknak nem drága a kilónként 4-5 ezer dollárba kerülő termék sem. Az igen intenzív ízű préselt tokhalikrát a forgalmazók 30 grammos mennyiségtől kínálják, most már kockázott kiszerelésben is – az éttermek pedig luxuskanapék, töltött tojások díszítésére és olajok ízesítésére alkalmazzák a terméket. Nálunk sem ismeretlen a préselt kaviár fogalma, de a vendéglátásban még ritkán használják, akkor is csak az olcsóbb halikrákból készülteket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Eladták a Hot Ones-t gyártó First We Feast stúdiót – Soros György cége is az új tulajdonosok között
A Buzzfeed 82,5 millió dollárért (több mint 32 milliárd forintért)…
Tovább olvasom >Az ételárus nehéz kenyere – A nap videója
A film információi szerint 10 dollárcent egy adag ebből az…
Tovább olvasom >