Kibővült a MOL Zöldövezet Program

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 30. 11:03

Újabb kategóriákkal és megváltozott pályázati határidőkkel vesz új lendületet idén a MOL Zöldövezet Program. Október 20-ig lehet pályázni azoknak a közösségeknek, akik szeretnék környezetüket barátságosabbá tenni, új zöldfelületeket létrehozni, vagy a meglévőket bővíteni. A programban növényvásárlásra, kerti eszközökre és a megvalósításhoz szükséges alapanyagokra lehet pályázni.

MOL_Zold

A 2006 óta futó kezdeményezés keretében a pályázóknak lehetősége nyílik arra, hogy lakótársaikkal, közösségként összefogva megújítsák saját környezetüket: fákat és különféle növényeket ültessenek, valamint az eddigi szürke, lehangoló területeket igazi közösségi terekké alakítsák át. A 2014 októberében induló pályázati évben három, kibővített kategóriában lehet pályázni.

Új elemként jelent meg a Közösségi kertek kategória, ahol civil szervezetek – elsősorban iskolák – pályázhatnak közösségi kertek kialakítására és közös gondozására Budapesten. A program segítségével a fővárosban élő gyermekeknek már kiskoruktól lehetőségük nyílik közelebbről megismerkedni a növények termesztésével.

A Városi zöld területek kategória elsősorban falvakban és kisebb városokban támogatja azt, hogy a helyi közösség együttes erővel alakítson ki egy zöld területet a város egy tetszőleges, sokak által látogatott pontján.

Társasházi belső udvarok megújítására is lehet pályázni. Ez a lehetőség eddig csak a budapesti lakosoknak volt elérhető, idéntől azonban a vidéki lakóközösségek is jelentkezhetnek.

Fontos változás, hogy az eddig megszokott májusi időpont helyett, október 22-ig lehet pályázni. Két fordulóban dől majd el, hogy kik kaphatnak támogatást, a nyertesek kihirdetése február közepén történik. Az elnyert támogatáson felül az év legsikeresebb projektjét 500 000 Ft-tal és a MOL Zöldövezet-díjjal jutalmazzák, melyet idén a Szentistvántelepi Cserkész Alapítvány nyert el Budakalászról.

Kapcsolódó cikkeink