Kibővített képviselőtestületi ülés az Magyar Vendéglátók Ipartestületében

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 02. 21. 10:38

Az MVI képviselői testületének (KT) január 23-i ülésén Kovács László beszámolt az ipartestület 2013. évi gazdálkodásáról, majd értékelte a vezetőség munkáját. 2013. év egyik legnagyobb fegyvertényének nevezte a Jövedéki Törvény többszöri módosításának kiharcolását – az eredményekről részletesebben külön anyagunkban olvashat. A másik jelentős eredmény a GHP Munkacsoporttal együttműködésben készült, NÉBIH által kiadott Útmutató létrejötte, amelynek összeállításában az ipartestület aktív szerepet vállalt.

Kibovitett KT-ules az MVI-ben

A 2014 áprilisára tervezett tisztújító közgyűlésre a Képviselői testület (KT) egyhangú szavazással megválasztotta a Jelölő Bizottságot, melynek elnöke Jakabffy László, tagjai Balázs József és Rápolthy István. Határozatot született a MVI alapítványával kapcsolatos személyi kérdésekben is.

Az Etikai Bizottságnak és az alapítványnak ki kell dolgoznia a Gundel Díj odaítélésének feltételeit, a jelölés módját, a jelöltek körét, továbbá májusra össze kell hívnia a díj kuratóriumát is.

A KT álláspontja szerint folytatni kell a megkezdett roadshow programot, és meg kell erősíteni az ipartestület folyamatos jelenlétét az átalakuló szakképzés kereteinek kidolgozásában.

A KT határozata szerint – a tagság szavazatait megerősítve – 2013. évben Csapody Balázs nyerte el az Év Vendéglátója címet.

Kapcsolódó cikkeink