Kiállták a próbát az OMV higiéniai szabályozásai
Az egészségügyi vészhelyzet árnyékában különösen fontosak a szigorú higiéniai szabályozások. Az OMV 15 éve vezette be a HACCP rendszerét, amely kiállta az idő próbáját.
A forgalmi adatokon májusban már érezni lehetett, hogy az egészségügyi vészhelyzetet követően az autósok kezdenek visszatérni az utakra. A friss számok alapján az OMV töltőállomások shopjaiban a pékáruk, a fagyasztott élelmiszerek, az ásványvizek és a sörök iránt 10-40 százalékkal megemelkedett a kereslet áprilishoz képest.
„Az élénkülő forgalom minden szempontból pozitív, hiszen az emberek a hosszú, kényszerű bezártságból nem csak a munka, de már a szabadidős programok miatt is útra kelnek. A pihenésnek pedig elválaszthatatlan részei a gasztronómiai élmények. Erre az OMV ügyfelei, dolgozói és partnerei biztonsága mellett az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt fektet” – hangsúlyozta Kováts Botond, az OMV Hungária marketing menedzsere.
Az OMV már 15 éve bevezetett egy olyan szigorú HACCP rendszert, amely igencsak jól szerepelt a járványügyi helyzet során. A kormány által kihirdetett egészségügyi veszélyhelyzet alatt ugyanis csak apró kiigazításokat kellett tenni – ilyenek voltak például a helyben fogyasztásra vonatkozó szabályok. Ezt a szigorú rendszert mutatja be Palágyi Eszter séf és az OMV közös videójában. Az Eszter által megálmodott Gourmet Selection termékek mellett minden frissen készült étel esetében is kizárólag kiváló és ellenőrzött forrásból származó alapanyagok kerülhetnek a rendszerbe. A figyelmes és körültekintő előkészítés és gyártás során az alapanyagok, valamint a szendvicsek tárolása csak ellenőrzött és nyomonkövethető formában történhet.
„A szendvicsek minősége és megjelenése mellett akad egy további szempont, ami eddig csak a háttérben kapott fontos szerepet. Ez pedig a biztonságos előkészítés” – magyarázta Palágyi Eszter. „Ebből a szempontból nem lehet különbség egy díjnyertes étterem vagy egy töltőállomás között. Mind a kettőnek garantálnia kell, hogy az elkészített ételek esetében a HACCP rendszer szigorú előírásait az alapanyagok beszerzésétől a tálalásig betartják. Az OMV-nél és ezen belül a VIVA kávézókban is a kezdetek óta bevezetett HACCP szabályok garantálják, hogy a szendvicsek, saláták és desszertek biztonságos választást jelentsenek a fogyasztóknak” – tette hozzá.
Kapcsolódó cikkeink
Az OMV 2025 végéig csaknem 50 ultragyors töltőpontot ad át az országban
Magyarországon már 15 helyszínen lehet igénybe venni az OMV új…
Tovább olvasom >OMV: 2025 végéig országszerte elérhető lesz az ultragyors töltőhálózat
Országszerte 15 helyszínen már igénybe vehetőek az OMV új gyorstöltői.…
Tovább olvasom >Közösen telepít e-kamion töltőállomásokat a Siemens és az OMV
Az e-buszok és e-haszongépjárművek száma évek óta dinamikusan nő, a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Átadásra kerültek a CO-OP Star idei Ezüstfenyő és Ezüstcsillag díjai
Ahogy minden évben karácsony előtt, úgy idén is, december közepén…
Tovább olvasom >A Lidl vásárlóinak köszönhetően közel 24 millió forintnyi adományt kapnak a rászoruló
Két hét alatt 15,5 millió forint értékű élelmiszeradomány-utalvány és közel…
Tovább olvasom >Már itthon is elérhető Dirk Rossmann önéletrajzi írása
A klímakatasztrófával foglalkozó oköthrillerei után megjelent magyarul Dirk Rossmann, a…
Tovább olvasom >