Kiállítás, interaktív játékok a Hungarikum faluban

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 08. 11. 11:02

A Hungarikumok gyűjteményét bemutató kiállítás, interaktív játékok, valamint kisfilmek és magyar gasztronómiai bemutató is várja fesztiválozókat a csütörtökön megnyílt Hungarikum faluban a Sziget fesztiválon.

Sziget - Hungarikum Falu

Fesztiválozók a Hungarikum Faluban a budapesti Hajógyári-szigeten MTI Fotó: Mohai Balázs


V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a Hungarikum falu csütörtöki megnyitóján hangsúlyozta: a fesztiválturizmusnak is köszönhető, hogy az elmúlt években a turisták körében megnőtt az érdeklődés Magyarország iránt. “A több százezreket vonzó Sziget fesztivál remek lehetőség nyújt arra, hogy bemutassuk nemzeti értékeinket és megszólítsuk a fiatalokat, hogy lássák, mivel járult hozzá hazánk a világ értékeihez” – mondta.
Felhívta a figyelmet arra, hogy az idei évben a “játék” témája köré szervezett programokkal várják az érdeklődőket. Mint mondta, a magyar hagyományos gasztronómiai kínálat mellett magyar zenével és tánccal is megismerkedhetnek a látogatók.
Lipcsey György, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az érdeklődők a kvízjátékok mellett filmvetítésen vehetnek részt, valamint megismekedhetnek a Puskás-örökséggel is.
Az ügyvezető igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy mára már hatvan tagúra nőtt a magyar nemzeti értékeket felvonultató Hungarikumok gyűjteménye, amelyből kiállítás is látható a faluban.
Hangsúlyozta: “ahhoz, hogy egy termék hungarikum lehessen számos olyan speciális kritériumnak kell megfelelnie, amellyel nemcsak egy ország jellegzetességét mutatja be, hanem egyediségével kitűnik a többi hasonló termék közül”.
Lipcsey György emlékeztetett arra, hogy az AMC eddig 25 nemzetközi kiállításon és több mint 30 hazai rendezvényen való részvétellel népszerűsítette a hungarikumokat.
A Hungarikum falu vetítéséin a Karcagi birkapörkölttel, a busójárás hagyományával, valamint a táncház módszerrel ismerkedhetnek meg a fesztiválozók. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink