Kiállítás, interaktív játékok a Hungarikum faluban
A Hungarikumok gyűjteményét bemutató kiállítás, interaktív játékok, valamint kisfilmek és magyar gasztronómiai bemutató is várja fesztiválozókat a csütörtökön megnyílt Hungarikum faluban a Sziget fesztiválon.
Fesztiválozók a Hungarikum Faluban a budapesti Hajógyári-szigeten MTI Fotó: Mohai Balázs
V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a Hungarikum falu csütörtöki megnyitóján hangsúlyozta: a fesztiválturizmusnak is köszönhető, hogy az elmúlt években a turisták körében megnőtt az érdeklődés Magyarország iránt. „A több százezreket vonzó Sziget fesztivál remek lehetőség nyújt arra, hogy bemutassuk nemzeti értékeinket és megszólítsuk a fiatalokat, hogy lássák, mivel járult hozzá hazánk a világ értékeihez” – mondta.
Felhívta a figyelmet arra, hogy az idei évben a „játék” témája köré szervezett programokkal várják az érdeklődőket. Mint mondta, a magyar hagyományos gasztronómiai kínálat mellett magyar zenével és tánccal is megismerkedhetnek a látogatók.
Lipcsey György, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az érdeklődők a kvízjátékok mellett filmvetítésen vehetnek részt, valamint megismekedhetnek a Puskás-örökséggel is.
Az ügyvezető igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy mára már hatvan tagúra nőtt a magyar nemzeti értékeket felvonultató Hungarikumok gyűjteménye, amelyből kiállítás is látható a faluban.
Hangsúlyozta: „ahhoz, hogy egy termék hungarikum lehessen számos olyan speciális kritériumnak kell megfelelnie, amellyel nemcsak egy ország jellegzetességét mutatja be, hanem egyediségével kitűnik a többi hasonló termék közül”.
Lipcsey György emlékeztetett arra, hogy az AMC eddig 25 nemzetközi kiállításon és több mint 30 hazai rendezvényen való részvétellel népszerűsítette a hungarikumokat.
A Hungarikum falu vetítéséin a Karcagi birkapörkölttel, a busójárás hagyományával, valamint a táncház módszerrel ismerkedhetnek meg a fesztiválozók. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Három új menüsorral újít a Michelin-ajánlott szarvasi bisztró
Három új degusztációs menüsorral újult meg a Michelin Guide Bib…
Tovább olvasom >Új szintre emelik a balatoni gasztronómiát: megoldást hozhat a szezonalitásra és a munkaerőhiányra a Balatoni Kulináris Műhely
A térség éttermei, borászatai és szakképző intézményei közösen alakították ki…
Tovább olvasom >További cikkeink
860 milliárdos árbevételt ért el 2024-ben a Coop
Mintegy 4 százalékos növekedésnek köszönhetően 860 milliárd forintos árbevételt ért…
Tovább olvasom >Digitális ugrás a HR-ben – mesterséges intelligenciával és e-learninggel újít a SPAR
Új karrieroldallal, toborzási rendszerrel és e-learning lehetőségekkel várja munkavállalóit a…
Tovább olvasom >Tovább mélyül a válság a Pápai Hús Kft.-nél, miközben a versenytársak növekednek
Súlyos veszteséggel zárta a 2024-es évet a Pápai Hús Kft.,…
Tovább olvasom >