Magazin: Kialakult a döntő mezőnye
A területi selejtezők, majd a régiós elődöntők után október első hétvégéjén rendezték meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) Közétkeztetési szakácsversenyének idei utolsó elődöntőit a METRO Gasztroakadémián.
A főzésre és az elkészített ételek zsűri elé tálalására az országos döntőben is 3 óra állt a versenyzők rendelkezésre. Az ételsorok elkészítésekor a felhasznált alapanyagok beszerzési összértéke nem haladhatta meg az egy étkezőre jutó nettó 450 Ft-ot. Az ételekből kiadvány is készül, amelyben a döntőbe jutott csapatok bemutatása mellett a versenyen szereplő receptek, ételkészítési, tálalási leírások, ételek fotói is szerepelnek majd. A továbbjutók 2018 februárjában, a Bocuse d’Or magyarországi döntőjének helyszínén mérik össze tudásukat: a Junior csapata, a pécsi Eurest, a balatonlellei Fülesmaci, a Hungast szekszárdi csapata, az LC Team, a budapesti III. kerületi Formabontók, a Vital Team, a győri Eurest, mögöttük a törökbálinti Eurest, a Dunaújváros csapata és a pécsi Hungast-csapat. A verseny szorosságát jelzi, hogy ez utóbbiak érték el a legtöbb, 92/100 pontot, míg a 12. helyhez is 87 pont kellett. //
Kapcsolódó cikkeink
AM: a Szupermenta termékteszt program többletinformációt ad a vásárláshoz
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta termékteszt programja fontos többletinformációt…
Tovább olvasom >Tájékoztatót adott ki az ENAR adatok támogatáspolitikai felhasználásról az Agrárminisztérium
Az uniós forrásból finanszírozott állatalapú támogatások esetében elvárás az állatok…
Tovább olvasom >Január 1-jétől a felvásárlóknak 30 napon belül ki kell fizetni a termelőket
A 30 napos fizetési határidő a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az ételárus nehéz kenyere – A nap videója
A film információi szerint 10 dollárcent egy adag ebből az…
Tovább olvasom >„Kényelmi” tálca – A nap képe
A hirtelen mozdulatok sem okozhatnak kárt a Couch Drink +…
Tovább olvasom >