Magazin: Kialakult a döntő mezőnye
A területi selejtezők, majd a régiós elődöntők után október első hétvégéjén rendezték meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) Közétkeztetési szakácsversenyének idei utolsó elődöntőit a METRO Gasztroakadémián.
A főzésre és az elkészített ételek zsűri elé tálalására az országos döntőben is 3 óra állt a versenyzők rendelkezésre. Az ételsorok elkészítésekor a felhasznált alapanyagok beszerzési összértéke nem haladhatta meg az egy étkezőre jutó nettó 450 Ft-ot. Az ételekből kiadvány is készül, amelyben a döntőbe jutott csapatok bemutatása mellett a versenyen szereplő receptek, ételkészítési, tálalási leírások, ételek fotói is szerepelnek majd. A továbbjutók 2018 februárjában, a Bocuse d’Or magyarországi döntőjének helyszínén mérik össze tudásukat: a Junior csapata, a pécsi Eurest, a balatonlellei Fülesmaci, a Hungast szekszárdi csapata, az LC Team, a budapesti III. kerületi Formabontók, a Vital Team, a győri Eurest, mögöttük a törökbálinti Eurest, a Dunaújváros csapata és a pécsi Hungast-csapat. A verseny szorosságát jelzi, hogy ez utóbbiak érték el a legtöbb, 92/100 pontot, míg a 12. helyhez is 87 pont kellett. //
Kapcsolódó cikkeink
A NAK kiemelt feladatának tekinti a kiskultúrás növénytermesztés támogatását
A hazai kiskultúrás növénytermesztés sikerében kiemelt szerepe van a hatóságokkal…
Tovább olvasom >Tejtermékrészlegeket ellenőrzött a Nébih
Kereskedelmi egységek tejtermékrészlegeit ellenőrizték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.…
Tovább olvasom >Élelmiszerboltok tejtermékrészlegén járt a Szupermenta
A Szupermenta programban ezúttal kereskedelmi egységek tejtermékrészlegeit ellenőrizték a Nemzeti…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >