Magazin: Kialakult a döntő mezőnye
A területi selejtezők, majd a régiós elődöntők után október első hétvégéjén rendezték meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) Közétkeztetési szakácsversenyének idei utolsó elődöntőit a METRO Gasztroakadémián.
A főzésre és az elkészített ételek zsűri elé tálalására az országos döntőben is 3 óra állt a versenyzők rendelkezésre. Az ételsorok elkészítésekor a felhasznált alapanyagok beszerzési összértéke nem haladhatta meg az egy étkezőre jutó nettó 450 Ft-ot. Az ételekből kiadvány is készül, amelyben a döntőbe jutott csapatok bemutatása mellett a versenyen szereplő receptek, ételkészítési, tálalási leírások, ételek fotói is szerepelnek majd. A továbbjutók 2018 februárjában, a Bocuse d’Or magyarországi döntőjének helyszínén mérik össze tudásukat: a Junior csapata, a pécsi Eurest, a balatonlellei Fülesmaci, a Hungast szekszárdi csapata, az LC Team, a budapesti III. kerületi Formabontók, a Vital Team, a győri Eurest, mögöttük a törökbálinti Eurest, a Dunaújváros csapata és a pécsi Hungast-csapat. A verseny szorosságát jelzi, hogy ez utóbbiak érték el a legtöbb, 92/100 pontot, míg a 12. helyhez is 87 pont kellett. //
Kapcsolódó cikkeink
Eredményes a védekezés a ragadós száj- és körömfájás betegség ellen
Magyarországon négy szarvasmarha telepen azonosított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)…
Tovább olvasom >Több, mint szórakozás
A fesztiválok régóta messzebb mutatnak egyszerű szórakozási lehetőségnél: közösségi élményt,…
Tovább olvasom >Megszűntek a kiskérődzők pestise miatt felállított körzetek
Január 31. óta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) nem állapított…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megint néhány fantasztikus gyümölcsfeldolgozó gép! – A nap videója
Ha embereket látunk, akik kézzel hámozzák az almát, némi sajnálatot…
Tovább olvasom >Kutyavilág – A nap képe
Érdekes megoldás a kisállatokkal vásárlásra Portugáliában. (Annál azért jobb, mintha…
Tovább olvasom >