„Kezd beérni a munkánk gyümölcse”: Kovács Nimród lett az év gasztroborásza
Túlnyomó többséggel Kovács Nimródot választották az év gasztroborászának a Best of Budapest & Hungary idei szavazásán az ország legjobb éttermei. A szervezők a budapesti Michelin-csillagos éttermek többségét is bevonták a szavazásba.
„Fiatal koromban pincérként dolgoztam, ezért külön nagyra értékelem ezt az elismerést. Célom, hogy megkönnyítsem a sommelier-k munkáját, és olyan bort készítsek, ami rögtön rámosolyog a fogyasztóra” – hangsúlyozta Kovács Nimród.
Kovács Nimród 2012-es Blues Kékfrankosa tavaly az egri borvidék, idén az ország legjobb kékfrankosa lett a Borászportál szerint
A Winelovers – a Kékfrankos Április programsorozathoz kapcsolódó – vaktesztjén összesen 50 kékfrankos és bikavér közül választották ki a legjobb fajtaborokat és házasításokat.
Az Egri Kovács Nimród Borászat 2012-es Monopole Blues Kékfrankosa bizonyult a legjobb fajtabornak, a Thummerer Pince 2011-es Egri Bikavér Superiorja pedig a legjobb bikavérnek a Borászportál és a Vinoport, a Kékfrankos Április alkalmából megtartott vaktesztjén.
A kékfrankosok között a képzeletbeli dobogóra még a szekszárdi Toronyi Pince 2012-es Csötönyi-völgy Kékfrankosa és a szintén egri Tóth Ferenc Pincészet 2012-es Kékfrankos Válogatása állhatott fel.
A bikavérek mezőnyében pedig két szekszárdi bor került a legjobb három közé: a Takler Pince 2012-es Szekszárdi Bikavére, valamint az Eszterbauer Borászat 2013-as Tüke Bikavére.
Ezek voltak a legjobb kékfrankosok:
Kovács Nimród Monopole Blues Kékfrankos 2012
Toronyi Pince Csötönyi-völgy Kékfrankos 2012
Egri Borvár Kft. Tóth Ferenc Pincészet Kékfrankos válogatás 2012
Vincze Béla Borászat Arcanum Kékfrankos 2011
Eszterbauer Borászat Tanyamacska Szekszárdi Kékfrankos 2013
Ezek pedig a legjobb bikavérek:
Thummerer Pince Egri Bikavér Superior 2011
Takler Pince Szekszárdi Bikavér 2012
Eszterbauer Borászat Tüke szekszárdi Bikavér 2013
Tüske Pince Szekszárdi Bikavér 2013
Egri Borvár Kft. Tóth Ferenc Pincészet Egri Bikavér Superior 2013
Kapcsolódó cikkeink
Vár a Varjú a VarjúVárban!
Mindössze három hétig tartó felújítás után kitárta szárnyait Vendégei előtt…
Tovább olvasom >Semsei Rudolf : Nálam mindig a vendég az első!
A Vakvarjú éttermek, a Dobay cukrászdák és a Budapest Party…
Tovább olvasom >Egyre többen választják az éttermi karácsonyi menüt
Az ünnepi időszak közeledtével sokan döntenek úgy, hogy az idei…
Tovább olvasom >További cikkeink
Egy korszak lezárul, egy új indul – marketingvezetői váltás az Eisbergnél
Két év után búcsúzik az Eisbergtől Gál Judit, a cég…
Tovább olvasom >Folytatódik az áreső a PENNY-ben
Folytatja az alapvető háztartási és higiéniai termékek áresőjét a PENNY…
Tovább olvasom >A Heineken mesterséges intelligenciával oltja szomját az adatkezelésbe
A Heineken az SAP AI megoldásával egyszerűsíti az adatelemzést munkatársai…
Tovább olvasom >