Kevesebb termett a pannonhalmi szőlőből
A tavasszal előrejelzett mennyiség felét takarították be Pannonhalma térségében a borosgazdák – közölte Liptai Zsolt, az apátsági pincészet vezetője.
Kékszőlőből nyolcvan, fehérből negyven százalékkal termett kevesebb a korábban vártnál; ennek oka elsősorban a csapadékos időjárásban és abban keresendő, hogy virágzás idején a szokásosnál hidegebb volt – mondta.
Az új bor minősége jó, de nem kiemelkedő, a nagy kérdés most az, hogy a korábbi évekénél jóval szerényebb mennyiséggel hogyan tudják megtartani kül- és belföldi piacaikat. Mint mondta, az apátság birtokain tavaly negyedmillió palacknyi borhoz elegendő szőlőt takarítottak be, a bor ötödét külföldön értékesítették – írja az MTI nyomán a Magyar Nemzet Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Megvannak a Fenntarthatóság szimbóluma idei díjazottjai
A Trade magazin hatodszor hirdette meg a Fenntarthatóság szimbóluma pályázatot. A…
Tovább olvasom >Eltérően értelmezi a versenyhivatal vizsgálatainak eredményeit a kereskedelmi szövetség és a versenyhatóság
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint a Gazdasági Versenyhivatal (GVH)…
Tovább olvasom >Rovaralapú élelmiszerek: miért nem váltják le a hagyományos húsokat?
Bár az utóbbi években a rovartenyésztést a hagyományos hústermelés környezetbarát…
Tovább olvasom >