Kevesebb termett a pannonhalmi szőlőből
A tavasszal előrejelzett mennyiség felét takarították be Pannonhalma térségében a borosgazdák – közölte Liptai Zsolt, az apátsági pincészet vezetője.
Kékszőlőből nyolcvan, fehérből negyven százalékkal termett kevesebb a korábban vártnál; ennek oka elsősorban a csapadékos időjárásban és abban keresendő, hogy virágzás idején a szokásosnál hidegebb volt – mondta.
Az új bor minősége jó, de nem kiemelkedő, a nagy kérdés most az, hogy a korábbi évekénél jóval szerényebb mennyiséggel hogyan tudják megtartani kül- és belföldi piacaikat. Mint mondta, az apátság birtokain tavaly negyedmillió palacknyi borhoz elegendő szőlőt takarítottak be, a bor ötödét külföldön értékesítették – írja az MTI nyomán a Magyar Nemzet Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Higiénia kompromisszumok nélkül
A női higiéniai termékek piacán egyre inkább előtérbe kerülnek a…
Tovább olvasom >A Paradicsom még odébb van
A hazai zöldségek-gyümölcsök választékának szélesítése az üzletekben a kormányzat, a…
Tovább olvasom >Fenntartható fagylaltot dob piacra az Auchan Portugáliában
Az Auchan Portugália a helyi O Gelado márkával együttműködve az élelmiszer-pazarlásra megoldást…
Tovább olvasom >