Kevesebb termett a pannonhalmi szőlőből
A tavasszal előrejelzett mennyiség felét takarították be Pannonhalma térségében a borosgazdák – közölte Liptai Zsolt, az apátsági pincészet vezetője.
Kékszőlőből nyolcvan, fehérből negyven százalékkal termett kevesebb a korábban vártnál; ennek oka elsősorban a csapadékos időjárásban és abban keresendő, hogy virágzás idején a szokásosnál hidegebb volt – mondta.
Az új bor minősége jó, de nem kiemelkedő, a nagy kérdés most az, hogy a korábbi évekénél jóval szerényebb mennyiséggel hogyan tudják megtartani kül- és belföldi piacaikat. Mint mondta, az apátság birtokain tavaly negyedmillió palacknyi borhoz elegendő szőlőt takarítottak be, a bor ötödét külföldön értékesítették – írja az MTI nyomán a Magyar Nemzet Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A vidék gazdaságának erősítése egész Magyarország megerősítését jelenti
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >FAO: csökkentek a globális élelmiszerárak szeptemberben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Szigor jön a trappista és a vadkovászos fronton – új rendelet védi a vásárlókat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >