Kevesebb termett a pannonhalmi szőlőből
A tavasszal előrejelzett mennyiség felét takarították be Pannonhalma térségében a borosgazdák – közölte Liptai Zsolt, az apátsági pincészet vezetője.
Kékszőlőből nyolcvan, fehérből negyven százalékkal termett kevesebb a korábban vártnál; ennek oka elsősorban a csapadékos időjárásban és abban keresendő, hogy virágzás idején a szokásosnál hidegebb volt – mondta.
Az új bor minősége jó, de nem kiemelkedő, a nagy kérdés most az, hogy a korábbi évekénél jóval szerényebb mennyiséggel hogyan tudják megtartani kül- és belföldi piacaikat. Mint mondta, az apátság birtokain tavaly negyedmillió palacknyi borhoz elegendő szőlőt takarítottak be, a bor ötödét külföldön értékesítették – írja az MTI nyomán a Magyar Nemzet Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A technológiai fejlődés és az üzleti utazások
Az International Workplace Group (IWG) – a hibrid munkamegoldások piacának…
Tovább olvasom >K&H: ajándékot, de mit és melyik boltból?
A karácsonyi ajándékozás során a fiatalok körében a ruhák vannak…
Tovább olvasom >Gyümölcslékoncentrátum-gyártót vásárolt az Eckes-Granini Németországban
Európa egyik vezető gyümölcslégyártója, az Eckes-Granini megvásárolta Németországban a gyümölcsital-koncentrátumok…
Tovább olvasom >