Kevesebb tejterméket fogyasztanak a franciák
Kormányzati adatok szerint tíz év alatt hét százalékkal csökkent a fogyasztás.
Hivatalos magyarázatok szerint
ennek egyik oka, hogy a gyártók drágán
kínálják termékeiket, a másik
pedig az, hogy a vásárlók egyre egészségesebb
ételeket fogyasztanak, áttértek a light
termékekre, melyek előállításához
kevesebb tejre van szükség.
1997 és 2006 között
Franciaországban 20 százalékkal csökkent a
tej és 12 százalékkal a vajfogyasztás,
eközben a joghurt fogyasztás 50 százalékkal,
a tejalapú desszerteké pedig 70 százalékkal
emelkedett.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
GKI: Romló bizalmi indexek és gazdasági kilátások Magyarországon
Novemberben mind az üzleti szféra, mind a fogyasztók pesszimistábbá váltak…
Tovább olvasom >Negyvenhét éves csúcsot döntött az arabica kávé ára
Az arabica kávé határidős jegyzése 47 éve nem látott szintre,…
Tovább olvasom >A piaci egyensúly biztosítására törekszik majd az új fogyasztóvédelmi hatóság
A január 1-jén felálló Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH)…
Tovább olvasom >