Kevesebb tejterméket fogyasztanak a franciák
Kormányzati adatok szerint tíz év alatt hét százalékkal csökkent a fogyasztás.
Hivatalos magyarázatok szerint
ennek egyik oka, hogy a gyártók drágán
kínálják termékeiket, a másik
pedig az, hogy a vásárlók egyre egészségesebb
ételeket fogyasztanak, áttértek a light
termékekre, melyek előállításához
kevesebb tejre van szükség.
1997 és 2006 között
Franciaországban 20 százalékkal csökkent a
tej és 12 százalékkal a vajfogyasztás,
eközben a joghurt fogyasztás 50 százalékkal,
a tejalapú desszerteké pedig 70 százalékkal
emelkedett.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: augusztusban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 2,4, az előző havit 0,8 százalékkal haladta meg
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >NGM: nő a vásárlóerő, bővül a kiskereskedelem – a családi adócsökkentések és a nyugdíjasok élelmiszerutalványa tovább erősítik a forgalmat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >K&H Elemzői kommentár: Van még tér a bővülésre a magyar boltokban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >