Kevesebb tejterméket fogyasztanak a franciák
Kormányzati adatok szerint tíz év alatt hét százalékkal csökkent a fogyasztás.
Hivatalos magyarázatok szerint
ennek egyik oka, hogy a gyártók drágán
kínálják termékeiket, a másik
pedig az, hogy a vásárlók egyre egészségesebb
ételeket fogyasztanak, áttértek a light
termékekre, melyek előállításához
kevesebb tejre van szükség.
1997 és 2006 között
Franciaországban 20 százalékkal csökkent a
tej és 12 százalékkal a vajfogyasztás,
eközben a joghurt fogyasztás 50 százalékkal,
a tejalapú desszerteké pedig 70 százalékkal
emelkedett.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Megérkeztek a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés újabb eredményei
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Így dolgozik együtt ember és AI – a mesterséges intelligencia forradalma a munkahelyeken
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Profession.hu: A munkavállalók kevesebb, mint fele kapott bónuszt tavaly
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
