Kevesebb tejterméket fogyasztanak a franciák
Kormányzati adatok szerint tíz év alatt hét százalékkal csökkent a fogyasztás.
Hivatalos magyarázatok szerint
ennek egyik oka, hogy a gyártók drágán
kínálják termékeiket, a másik
pedig az, hogy a vásárlók egyre egészségesebb
ételeket fogyasztanak, áttértek a light
termékekre, melyek előállításához
kevesebb tejre van szükség.
1997 és 2006 között
Franciaországban 20 százalékkal csökkent a
tej és 12 százalékkal a vajfogyasztás,
eközben a joghurt fogyasztás 50 százalékkal,
a tejalapú desszerteké pedig 70 százalékkal
emelkedett.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Mi az optimális fehérje-zsír-szénhidrát bevitel?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >(H)arcra fel!
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >ifo: Németországban javult az üzleti hangulat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
