Kevesebb tejterméket fogyasztanak a franciák
Kormányzati adatok szerint tíz év alatt hét százalékkal csökkent a fogyasztás.
Hivatalos magyarázatok szerint
ennek egyik oka, hogy a gyártók drágán
kínálják termékeiket, a másik
pedig az, hogy a vásárlók egyre egészségesebb
ételeket fogyasztanak, áttértek a light
termékekre, melyek előállításához
kevesebb tejre van szükség.
1997 és 2006 között
Franciaországban 20 százalékkal csökkent a
tej és 12 százalékkal a vajfogyasztás,
eközben a joghurt fogyasztás 50 százalékkal,
a tejalapú desszerteké pedig 70 százalékkal
emelkedett.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: A bruttó átlagkereset 605 400 forint volt 2024. februárban, 14,0 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban
2024. februárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605…
Tovább olvasom >Czomba Sándor: 566 mikro-, kis- és közepes vállalkozás részesül kapacitásbővítő támogatásban
A mikro-, kis- és közepes vállalkozásokat célzó kapacitásbővítő támogatásra 566-an…
Tovább olvasom >ENSZ: világszerte tovább nőtt tavaly az élelmiszer-bizonytalanság
Tovább nőtt az élelmiszer-ellátás bizonytalansága 2023-ban – olvasható az ENSZ…
Tovább olvasom >