Kevésből jót!

Szerző: Trademagazin Dátum: 2020. 10. 01. 12:00

Szeptember végén zajlott Magyarország második legfontosabb közétkeztetési szakácsversenye, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete által szervezett Országos Közétkeztetési Szakácsverseny (OKÉS). Az idei év mottója „Egészségtudatos közétkeztetés” volt.

Kevésből jót - 2020

A kilencedik alkalommal megrendezett verseny országos döntőjében a profi séfek mellett gyerekzsűri is kóstolta és értékelte az elkészült ételeket. A csapatok feladata a magyarországi realitásoknak megfelelő, nagy adagszámban elkészíthető, étvágygerjesztő, kiváló ízharmóniájú háromfogásos menük lefőzése volt. A zsűri vakkóstolással bírált, a menüket egy reálisan alacsony nyersanyagnormából (nettó 350 Ft/fő) kellett elkészíteni. A versenyt Kókáné Pásztor Éva és Sütő Sándorné, a Vattai Tündérkert Óvoda és Konyha versenyzői nyerték, második lett Simon András (Lifestyle Hotel Mátra – Mátraháza), harmadik Pákozdi Norbert és Szeidl Tamás (Gasztvitál Zrt. Pamut konyha – Budapest). A gyerekek különdíját Finta Noémi és Harakály Mariann (Finta Rendezvényház és Étterem – Érd) kapta (Képünkön a győztesek Asztalos Istvánnal, az Étrend elnökével). //

Kapcsolódó cikkeink