Kevésből jót!
Szeptember végén zajlott Magyarország második legfontosabb közétkeztetési szakácsversenye, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete által szervezett Országos Közétkeztetési Szakácsverseny (OKÉS). Az idei év mottója „Egészségtudatos közétkeztetés” volt.
A kilencedik alkalommal megrendezett verseny országos döntőjében a profi séfek mellett gyerekzsűri is kóstolta és értékelte az elkészült ételeket. A csapatok feladata a magyarországi realitásoknak megfelelő, nagy adagszámban elkészíthető, étvágygerjesztő, kiváló ízharmóniájú háromfogásos menük lefőzése volt. A zsűri vakkóstolással bírált, a menüket egy reálisan alacsony nyersanyagnormából (nettó 350 Ft/fő) kellett elkészíteni. A versenyt Kókáné Pásztor Éva és Sütő Sándorné, a Vattai Tündérkert Óvoda és Konyha versenyzői nyerték, második lett Simon András (Lifestyle Hotel Mátra – Mátraháza), harmadik Pákozdi Norbert és Szeidl Tamás (Gasztvitál Zrt. Pamut konyha – Budapest). A gyerekek különdíját Finta Noémi és Harakály Mariann (Finta Rendezvényház és Étterem – Érd) kapta (Képünkön a győztesek Asztalos Istvánnal, az Étrend elnökével). //
Kapcsolódó cikkeink
Helyettes államtitkár: stratégiai cél az egészséges étkezés előmozdítása
Stratégiai cél a kormányzat számára az ételminőség, az ételbiztonság és…
Tovább olvasom >Elstartolt Magyarország első tányérdesszertversenye
Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND), a Felcsúti Letenyey Lajos…
Tovább olvasom >A vadhús egészségesebb, ökológiailag kedvezőbb és most még gazdaságosabb is lehet
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), az Étrend Magyar Konyhafőnökök…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >