Kettős rekordkísérlettel készülnek a nagykanizsai dödöllefesztiválra

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 09. 04. 10:59

Kettős, 26 órán át tartó dödöllepirítási rekordkísérlettel készülnek a szervezők a hét végén tartandó jubileumi dödöllefesztiválra Nagykanizsán – mondta el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatóján a szervező egyesület elnöke.

dödöllefeszt

Prikryl József felidézte, hogy a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület tíz évvel ezelőtt rendezte meg először a Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivált, amelynek részeként 2006-ban már sikerült egy rekordot felállítaniuk. Akkor a résztvevők a város főterén 2331 adag dödöllét pirítottak egy nagyjából 28 négyzetméteres serpenyőben.

A speciálisan zalai-vasi burgonyaételnek szentelt kétnapos rendezvényt idén szeptember 6-án és 7-én rendezik meg Nagykanizsán. A tizedik alkalomra egyszerre két rekordkísérlettel készülnek, csapatban és egyéniben, 26 órán keresztül fogják majd a fakanalat a résztvevők.

Egy 11 fős csapat, valamint egyéni rekorddöntőként Czimmermann József – aki korábban már elnyerte a dödöllekirályi címet – jövő pénteken 13 órakor egyszerre áll a serpenyők elé. A csapatban versenyzők egyetlen percnyi pihenő nélkül, egymást váltva keverik a hagymás olajban pirított ínyencséget, míg az egyéni versenyző csupán 8 óránként kap 15 perces pihenőt.

A szervezők egészségügyi biztosításról is gondoskodnak, és azt remélik, hogy a 26 óra alatt nagyjából kétezer adag dödölle készülhet el. A tervek szerint a nagykanizsai rekordkísérletet online közvetítés jóvoltából bárki bárhol nyomon követheti majd. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink