Kettős rekordkísérlettel készülnek a nagykanizsai dödöllefesztiválra
Kettős, 26 órán át tartó dödöllepirítási rekordkísérlettel készülnek a szervezők a hét végén tartandó jubileumi dödöllefesztiválra Nagykanizsán – mondta el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatóján a szervező egyesület elnöke.
Prikryl József felidézte, hogy a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület tíz évvel ezelőtt rendezte meg először a Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivált, amelynek részeként 2006-ban már sikerült egy rekordot felállítaniuk. Akkor a résztvevők a város főterén 2331 adag dödöllét pirítottak egy nagyjából 28 négyzetméteres serpenyőben.
A speciálisan zalai-vasi burgonyaételnek szentelt kétnapos rendezvényt idén szeptember 6-án és 7-én rendezik meg Nagykanizsán. A tizedik alkalomra egyszerre két rekordkísérlettel készülnek, csapatban és egyéniben, 26 órán keresztül fogják majd a fakanalat a résztvevők.
Egy 11 fős csapat, valamint egyéni rekorddöntőként Czimmermann József – aki korábban már elnyerte a dödöllekirályi címet – jövő pénteken 13 órakor egyszerre áll a serpenyők elé. A csapatban versenyzők egyetlen percnyi pihenő nélkül, egymást váltva keverik a hagymás olajban pirított ínyencséget, míg az egyéni versenyző csupán 8 óránként kap 15 perces pihenőt.
A szervezők egészségügyi biztosításról is gondoskodnak, és azt remélik, hogy a 26 óra alatt nagyjából kétezer adag dödölle készülhet el. A tervek szerint a nagykanizsai rekordkísérletet online közvetítés jóvoltából bárki bárhol nyomon követheti majd. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Félig teli az elmúlt 15 hónap pohara
A Trade Marketing Klub egyik legnépszerűbb online eseménye a „Piackutatóktól…
Tovább olvasom >Genf után Budapestre szegeződik a luxusóra-rajongók figyelme
A világ luxusóra rajongói számára április különleges hónap, hiszen épp…
Tovább olvasom >IFFA 2025: A hús- és fehérjeipar vezető világvására
A frankfurti IFFA szakvásár a nemzetközi hús- és fehérjeipar legnagyobb…
Tovább olvasom >