Kétszámjegyű növekedésre számít az RS Bútoráruház az idén

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 10. 31. 11:01

Kétszámjegyű növekedésre, 4 milliárd forintos árbevételre számít az RS csoport idén a tavalyi 3,5 milliárd forint után.

Az építőipar fellendülése egyértelműen érezhető a magyar tulajdonú bútoráruház forgalmában, augusztus óta minden hónapban 10 százalék felett nő az árbevétel az előző év azonos időszakához képest – mondta Pólya Ádám, a 25 évvel ezelőtt alapított RS vezérigazgatója a cégcsoport keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Hozzátette: erős év végi forgalomra számít.
A várakozások szerint eredményük az idén 80-100 millió forint körül lesz a 2016-os 2 millió forint után – közölte.
A cégcsoportnak két áruháza van Budapesten, illetve két helyen értékesíti bútorait Budaörsön. A növekedési hitelprogram lehetőségével élve saját tulajdonba vették a korábban bérelt központi ingatlanukat – tette hozzá a vezérigazgató.
Az RS közvetlenül 110 munkavállalót foglalkoztat, közvetve 180-200 embernek adnak munkát.
Pólya Ádám elmondta: az RS a legnagyobb magyar tulajdonú bútoráruház. Terveik szerint továbbra sem nyitnak a lakberendezési termékek, kiegészítők felé, változatlanul a bútorok értékesítésére koncentrálnak.
Felénél jár a cég hároméves programja, amelynek keretében megújult áruházaik külseje, folyik a belső felújítás, fejlesztették az online értékesítést, és bővült a termékkínálat.
Varsányi Krisztina kereskedelmi igazgató a sajtótájékoztatón elmondta: beszállítóik 96 százaléka magyar vállalkozás, az áruház által kínált több ezer bútor 91 százaléka magyar gyártású termék. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink