Kétórás kiszállítást is vállal az Amazon a Prime előfizetőinek

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 10. 30. 11:08

Az amerikai e-kereskedelmi vállalat bejelentette, hogy a Prime előfizetők akár már két óra alatt megkaphatják élelmiszeri megrendeléseiket, már ha a szolgáltatásra jogosult a kétezer régió egyikében él – írja a CNBC nyomán az origo.

A cég Prime előfizetői így az ingyenes kiszállítás, a Prime Video és Prime Music szolgáltatások mellett már friss húsokhoz, zöldségekhez és további élelmiszerekhez is gyorsabban hozzáférhetnek.

Korábban a havi előfizetési díj mellé további 14,99 dolláros (4 ezer forint) díjért lehetett hozzáférni az Amazon frissáru kínálatához, amely egyben kétórás kiszállítást is garantált.

Az Amazon élelmiszer-ellátásért felelős alelnöke, Stephanie Landry elmondta, hogy az élelmiszer a cég egyik leggyorsabban növekvő szegmense volt.

Ez az ajánlat valóban ritkaságszámba megy, és a Prime előfizetők egyik legkedveltebb szolgáltatásává válhat” – nyilatkozta az alelnök.

A változás tükrözi az Amazon növekvő kiszállítási hatékonyságát,
mivel ezzel a lépéssel lerövidül a szállítási idő, ugyanakkor ez gyakoribb és nagyobb volumenű vásárlásokhoz vezethet. Korábban már a cég jelezte, hogy minden Prime előfizető számára elérhetővé teszik az egynapos kiszállítást az USA területén, és több milliárd dollárt költöttek a raktári infrastruktúra növelésére.

Az Amazon Prime-nak a világon mintegy 100 millió előfizetője van, azonban az előfizetői bázis növekedése lelassult a zsugorodó piac következtében.

Egyelőre meghívásos alapon működik a kiterjesztett Prime előfizetés a korábban Amazon Fresh megrendelők, valamint a Whole Foods vásárlók körében, de további Prime előfizetők is kérhetik meghívásukat a programba. (origo)

 

Kapcsolódó cikkeink