Kétnapos országos Tourinform találkozót szervez a Magyar Turizmus Zrt.

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 11. 12:30

A Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) kétnapos országos Tourinform találkozót szervez Gárdonyban és térségében a 142 Tourinform iroda vezetőjének; a találkozó célja, hogy a szakemberek naprakész információkat szerezzenek a turizmus jelenlegi helyzetéről, és megoszthassák egymással szakmai tapasztalataikat – közölte az MT Zrt. pénteken az MTI-vel.

A találkozón szakmai előadások között többek között Horváth Gergely értékeli prezentációjában az MT Zrt. 2011. évi munkáját. A társaság 2012. évre vonatkozó marketingtevékenységét Dudás Krisztina, a Zrt. marketingigazgatója ismerteti a szakemberek előtt. A program további részeként, a nemzeti turisztikai marketingszervezet részéről Mártonné Máthé Kinga belföldi igazgató a Tourinform hálózat racionalizálásáról beszél, Kútvölgyi Emese e-marketing irodavezető pedig a Nemzeti Turisztikai Adatbázis (NETA) rendszer előnyeibe és lehetőségeibe avatja majd be a résztvevőket.

A Magyar Turizmus Zrt. közleményében hangsúlyozza, hogy a Tourinform szolgálat Magyarországon immár 30 éve nyújt hiteles információkat a bel-, illetve külföldi turistáknak, ezzel erősítve számukra az idegen környezetben való biztonságérzetet. Az első iroda 1981-ben kezdte meg működését, az országos hálózat kiépítése 1992-ben kezdődött. 2010-ben személyesen 2,5 millió turista kereste fel az irodákat.

Az irodák meghatározó szerepet játszanak az országos turisztikai bevételek és az átlagos tartózkodási idő növelésében: közvetítenek a kereslet és kínálat egymásra találásában. Folyamatos munkakapcsolatban vannak a települési, illetve megyei önkormányzatokkal és a területükön működő kulturális és kereskedelmi szolgáltatókkal, továbbá a Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) szervezetekkel. A Tourinform irodák információ-szolgáltatásukkal keresletet gerjesztenek, ami a vállalkozók bevételeiben realizálódik, így az irodák tevékenysége közvetve jelentősen hozzájárul az állami turisztikai bevételekhez – áll a közleményben. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink