Kétmillióan használtunk üdülési csekket

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 01. 29. 00:02

Tavaly közel 50 milliárd forint értékben került forgalomba üdülési csekk hazánkban – közölte a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány. 2 millió munkavállaló és közeli hozzátartozója használt fel üdülési csekket, ez megegyezik a 2008-as adatokkal.

Az alapítvány közleményében arra is rámutatott, hogy üdülési csekket tavaly összesen 40 ezer gazdasági társaság, intézmény és civilszervezet rendelt, míg az elfogadóhelyek száma 15 ezerre nőtt. Az alapítvány várakozásai szerint 2010-ben stagnálhat a forgalomba kerülő üdülési csekkek és a felhasználók száma is, 50 ezerre nőhet viszont a megrendelők, 16 ezerre pedig az elfogadóhelyek száma.
Az alapítvány egyébként minden évben kitünteti a legnagyobb üdülési csekk vásárlókat, ennek alapján 2009-ben a Megújuló Emberért díjat a Mol, a MÁV, az ISD Dunaferr, a Magyar Posta, az Audi Hungaria, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, a Nokia Komárom, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a TEVA Gyógyszergyár és a Kereskedelmi és Hitelbank kapta.
Az idén jelentősen emelkedhet azon rászorulók száma is, akiket az alapítvány támogatni tud az üdülési csekkek forgalmazásából származó eredménye terhére: 2010-ben kb. 120 ezer rászoruló kaphat üdülési csekket, szemben a tavalyi 60 ezer szociálisan rászorulttal – írja a Világgazdaság Online.


Kapcsolódó cikkeink