Kétmilliárd forintos beruházást avatott a Pikopack Füzesabonyban

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 03. 25. 11:12

Kétmilliárd forintos fejlesztéssel bővítette csomagolástechnikai palettáját a füzesabonyi Pikopack Zrt., az új munkahelyeket is teremtő beruházást Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára avatta fel szerdán.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rákossy Balázs köszöntőjében arról beszélt, hogy a Pikopack füzesabonyi beruházás fele uniós forrásból, a kormány hathatós segítségével készült el.

Szavai szerint a Pikopack fejlesztése több tekintetben is példaértékű: a csomagolástechnikai kapacitásnövelő beruházás magas hozzáadott-értékű termelést tesz lehetővé, kutatás-fejlesztési elemeket tartalmaz, új munkahelyeket is teremt.

Az államtitkár megfogalmazása szerint “ahol munka van, ott minden van”, ez a munkahelyteremtő fejlesztés is igazolja, hogy az észak-magyarországi régióban, Heves megyében kiváló erőforrások állnak rendelkezésre. A kormány feltett szándéka, hogy tevékenyen járuljon hozzá ahhoz, hogy ebben a térségben minél több nagyvállalat létesítsen termelő és foglalkoztatást bővítő üzemeket – tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy a 2014-20-as uniós költségvetési ciklusban minden eddiginél több, 12 000 milliárd forint uniós forrás érkezik Magyarországra. Az idén 133 pályázati konstrukció keretében, közel 2900 milliárd forint értékben lesznek elérhetőek uniós források, amelynek nagy része kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásait fogja segíteni.

Tóth Sándor, a Pikopack Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a magyar tulajdonban lévő, a bővítés előtt mintegy 450 embert foglalkoztató társaság folyamatosan fejlődik. Közlése szerint a beruházással olyan csomagolástechnikai centrumot hoztak létre, amelyhez kapcsolódik egy emberi és állati élelmiszergyártására, illetve zöldségfeldolgozásra egyaránt alkalmas gyártósor.

A 4500 négyzetméteres üzemegység megépítésével új munkahelyek is létrejöttek: jelenleg 21-en dolgoznak itt, a tervek szerint azonban ez a létszám az év végére 50 fölé nő, három éven belül pedig eléri a 120-140-et.

Az aeroszol- és konzervdobozokat, tubusokat gyártó Pikopack Zrt. 2013-as árbevétele meghaladta a 8,5 milliárd forintot, míg az adózott eredménye mintegy 163 millió forint volt. Termékeik közel 40 százaléka kerül külföldi piacokra, elsősorban az Európai Unió tagállamaiba. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink