Két új típusú pénztárgép kapott forgalmazási engedélyt

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 10. 11. 11:10

Az új műszaki követelményeknek megfelelő két pénztárgéptípus kapott forgalmazási engedélyt kedden, amelyek közül az egyik hordozható pénztárgép, így a nem állandó üzemeltetési helyen szolgáltatást nyújtók, például a taxisok is használhatják – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

ngm

A közlemény szerint az onlinepénztárgép-használatra újonnan kötelezett, mintegy 20 ezer vállalkozónak 2017. január elsejéig kell beszereznie a modernizált online kasszákat és üzembehelyezési kódot kérnie a Nemzeti Adó-és Vámhivataltól (NAV).
Az új műszaki paraméterekkel bíró pénztárgépek többek között “átszemélyesíthetőek”, ami azt jelenti, hogy egy viszonylag egyszerű szoftverfrissítést követően más vállalkozó is használhatja azokat, így az új típusú pénztárgép eladható vagy bérbe adható – írta az NGM.
Felidézték, 2017. január elsejétől a gépjármű-javítási-, karbantartási tevékenységet, a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet, a motorkerékpár, alkatrész kereskedelmét, javítását, a plasztikai sebészeti tevékenységet, a diszkó, táncterem működtetését, a textil, szőrme mosását, tisztítását, vegytisztítását, vasalását végzőknek, illetve a masszázsszalonoknak, fogyasztó- és karcsúsítószalonoknak, fitnesz-, testépítő kluboknak, valamint a taxisoknak és a pénzváltóknak kell online pénztárgéppel kiállított nyugtát adniuk.
Mint írták, az online pénztárgép a gazdaságfehérítés leghatékonyabb eszköze, amely az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszerrel (ekáer) együtt két év alatt több mint 420 milliárd forintot hozott a költségvetésnek.
A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) által végzett típusvizsgálat eredményéről szóló közlemény a http://mkeh.gov.hu/news/2016/10/11/online-penztargep-tipusvizsgalat oldalon érhető el. (MTI)

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink