Két új egységgel terjeszkedik Budán az Indigo Express
Az Indigo Express 2024 nyarán nyitotta első egységét a budapesti Nyugati téren, és alig egy évvel később már két új helyszínnel bővül: 2025 tavaszán a Budaparton és az Etele Plazában is megnyitja kapuit az első magyar indiai street food étteremlánc. A cél nem csupán a város új, dinamikusan fejlődő pontjainak elérése, hanem a budai házhozszállítás optimalizálása is.
Street food a szó legjobb értelmében
Az Indigo éttermek már régóta a fővárosi indiai gasztronómia zászlóvivői, de az Indigo Express egy új generációs koncepciót képvisel: gyors, mégis gondosan elkészített ételek, tradicionális ízek modern tálalásban. Az étteremlánc már indulásakor kedvenccé vált, ebédidőben rendszeresen thali tálak és fűszeres egytálételek illata lengi be a helyszínt, esténként pedig teltház fogadja a vendégeket.
A Budaparton mostantól egy kétszer akkora alapterületű egység is elérhető, ahol a vajas csirkén túl új ízekkel és régiós indiai specialitásokkal ismerkedhet meg a közönség. A tulajdonosok célja, hogy minden látogatás során jusson valami ismerős és valami új is a tányérra – mindezt elérhető árakon.
Lassan fő, gyorsan érkezik
Az Indigo Express filozófiája egyszerű és merész: az indiai konyha gazdagságát nem gyorsítják fel, inkább precíz előkészítéssel és profi logisztikával teszik elérhetővé a városi tempóhoz. Az autentikus receptek mellé tudatosan hangolják az európai ízléshez a fűszerezést – például a csípősségi szintek fél éve tartó finomhangolásával.
Az új séf érkezése még több lendületet adott az étlap folyamatos frissítésének. A koncepció része, hogy az Indigo Express India különböző régióinak fogásait is elhozza Budapest utcáira: a klasszikus thali menük és szamószák mellett megjelennek dosák, kheema pav, fúziós naan wrapek, valamint a mangó lassi is, kancsóban, osztani valóan.
Budapart és Etele Plaza: gasztropontok a jövőből
A Budaparton a korábbi SHO étterem helyén nyitották meg új egységüket. A tágas, világos tér egyszerre városi és természetközeli – a Duna látványa és a modern környezet tökéletes hátteret ad a vibráló fűszereknek és a kortárs dizájnban tálalt ételeknek. Az enteriőrt – ahogy korábban a Nyugati téri egységnél – most is a Socially Budapest tervezte, akik a vendégtér dinamikáját a konyha filozófiájához igazították.
Az Etele Plaza Indigo Expresse pedig azoknak szól, akik egy vásárlás vagy ügyintézés közben vágynak egy kis lelassulásra – de nem akarnak kompromisszumot kötni az ízek terén. A kutyabarát és akadálymentesített bevásárlóközpont gasztroszekciója most lassan készült indiai ételekkel gazdagodik.
A budapesti gasztronómia állócsillaga
Az Indigo Express története jól példázza, hogyan lehet egy autentikus nemzeti konyhát a 21. századi városi életformához igazítani – anélkül, hogy az ízek vagy a hagyományos technikák elvesznének. A gyorsaság itt nem kompromisszum, hanem következetes előkészítés, tervezés és szenvedély eredménye.
Ahogy az új egységek is mutatják: az Indigo Express nem csupán indiai étterem, hanem egy újfajta élmény – egyszerre gasztrokaland és hétköznapi ebédmenedék, amely egyre több helyen megtalálja a helyét Budapesten.
Kapcsolódó cikkeink
Street food van, utca nincs!
Lassan tér magához a pandémia után a food truckok piaca;…
Tovább olvasom >Kuponláz Magyarországon
A magyarok közel fele havonta kuponozik, sokan 5000 forintnál is…
Tovább olvasom >Már nem várnak az utolsó pillanatig a magyar vevők a karácsonyi vásárlással,
Már nem várnak az utolsó pillanatig a magyar vevők a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >