Két új egységgel terjeszkedik Budán az Indigo Express
Az Indigo Express 2024 nyarán nyitotta első egységét a budapesti Nyugati téren, és alig egy évvel később már két új helyszínnel bővül: 2025 tavaszán a Budaparton és az Etele Plazában is megnyitja kapuit az első magyar indiai street food étteremlánc. A cél nem csupán a város új, dinamikusan fejlődő pontjainak elérése, hanem a budai házhozszállítás optimalizálása is.
Street food a szó legjobb értelmében
Az Indigo éttermek már régóta a fővárosi indiai gasztronómia zászlóvivői, de az Indigo Express egy új generációs koncepciót képvisel: gyors, mégis gondosan elkészített ételek, tradicionális ízek modern tálalásban. Az étteremlánc már indulásakor kedvenccé vált, ebédidőben rendszeresen thali tálak és fűszeres egytálételek illata lengi be a helyszínt, esténként pedig teltház fogadja a vendégeket.
A Budaparton mostantól egy kétszer akkora alapterületű egység is elérhető, ahol a vajas csirkén túl új ízekkel és régiós indiai specialitásokkal ismerkedhet meg a közönség. A tulajdonosok célja, hogy minden látogatás során jusson valami ismerős és valami új is a tányérra – mindezt elérhető árakon.
Lassan fő, gyorsan érkezik
Az Indigo Express filozófiája egyszerű és merész: az indiai konyha gazdagságát nem gyorsítják fel, inkább precíz előkészítéssel és profi logisztikával teszik elérhetővé a városi tempóhoz. Az autentikus receptek mellé tudatosan hangolják az európai ízléshez a fűszerezést – például a csípősségi szintek fél éve tartó finomhangolásával.
Az új séf érkezése még több lendületet adott az étlap folyamatos frissítésének. A koncepció része, hogy az Indigo Express India különböző régióinak fogásait is elhozza Budapest utcáira: a klasszikus thali menük és szamószák mellett megjelennek dosák, kheema pav, fúziós naan wrapek, valamint a mangó lassi is, kancsóban, osztani valóan.
Budapart és Etele Plaza: gasztropontok a jövőből
A Budaparton a korábbi SHO étterem helyén nyitották meg új egységüket. A tágas, világos tér egyszerre városi és természetközeli – a Duna látványa és a modern környezet tökéletes hátteret ad a vibráló fűszereknek és a kortárs dizájnban tálalt ételeknek. Az enteriőrt – ahogy korábban a Nyugati téri egységnél – most is a Socially Budapest tervezte, akik a vendégtér dinamikáját a konyha filozófiájához igazították.
Az Etele Plaza Indigo Expresse pedig azoknak szól, akik egy vásárlás vagy ügyintézés közben vágynak egy kis lelassulásra – de nem akarnak kompromisszumot kötni az ízek terén. A kutyabarát és akadálymentesített bevásárlóközpont gasztroszekciója most lassan készült indiai ételekkel gazdagodik.
A budapesti gasztronómia állócsillaga
Az Indigo Express története jól példázza, hogyan lehet egy autentikus nemzeti konyhát a 21. századi városi életformához igazítani – anélkül, hogy az ízek vagy a hagyományos technikák elvesznének. A gyorsaság itt nem kompromisszum, hanem következetes előkészítés, tervezés és szenvedély eredménye.
Ahogy az új egységek is mutatják: az Indigo Express nem csupán indiai étterem, hanem egy újfajta élmény – egyszerre gasztrokaland és hétköznapi ebédmenedék, amely egyre több helyen megtalálja a helyét Budapesten.
Kapcsolódó cikkeink
Új piacot talált a hazai food truck scéna
Új piacot keres a hazai food truck scéna, ezért idén…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Imádják a nyereményjátékokat a magyar vevők egy friss kutatás szerint
Szinte minden magyar vásárló hajlandó többet költeni, ha ezzel nyerési…
Tovább olvasom >További cikkeink
A „zsugorodó termékek” nyomában – Magyarország élen jár a shrinkflation szabályozásban
A DLA Piper legfrissebb jelentése, az International Shrinkflation Guide, átfogó…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Beruházunk, mégsem haladunk
A GKI az elmúlt időszakban átfogó elemzéssorozatot készített a magyar…
Tovább olvasom >Átalakuló ízlés, növekvő kihívások – ilyen sörös évre készülhetünk 2025-ben
Bár 2024-ben 2,8%-kal bővült a hazai sörpiac, 2025 első hónapjai…
Tovább olvasom >