Két osztályzatot javított környezetvédelmi minősítésén a Wizz Air

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 02. 09. 11:14
A Wizz Air a „B” környezetvédelmi minősítést kapta meg a CDP nemzetközi nonprofit szervezettől.
 
A Wizz Air bejelentette, hogy fenntarthatósági törekvései eredményeként a CDP nemzetközi nonprofit szervezet környezetvédelmi minősítésében, 2023-as működésével két osztályzatot is javítva a „B” osztályzatot érdemelte ki.

A CDP szervezete a világ legnagyobb környezetvédelmi adatbázisával rendelkezik. Az általuk kiosztott minősítéseket széles körben veszik alapul a karbonsemleges gazdaság irányába mutató döntések és befektetések meghozatalánál. A CDP éves rangsorában elért „B” osztályzat jelzi, hogy a Wizz Air átfogó stratégia mentén kezeli a fenntarthatóság kérdését.

A szervezet emellett a legmagasabb pontszámmal ismerte el a vállalat karbonsemlegesítésre irányuló kezdeményezéseit, kockázatkezelését és cégvezetését a Scope 1 és 2 kibocsátás-kategóriák esetében – írja közleményében a légitársaság.

A Wizz Air versenytársaihoz képest továbbra is a legalacsonyabb utaskilométerenként számított karbonkibocsátással rendelkezik, és elkötelezett amellett, hogy 2030-ig további 25 százalékkal csökkentse szén-dioxid-intenzitását – írják. A vállalat szén-dioxid-kibocsátása 6,8 százalékkal kevesebb volt 2023-ban, mint az azt megelőző évben. Az utaskilométerenként számított átlagos 51,5 grammos karbonkibocsátás a légitársaság eddigi legalacsonyabb éves eredménye volt.

A légitársaság fenntarthatósági stratégiájának kiemelten fontos elemei közé tartozik még a repülőgépflotta folyamatos megújítása, a működési hatékonyságra vonatkozó kezdeményezések és a fenntartható üzemanyagba történő beruházások.

Kapcsolódó cikkeink