Két napra a nagyközönséget is várják a FOODAPEST-UKBA kiállítások

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 01. 27. 00:03

2010. február 21-24. között először rendezi együtt a HUNGEXPO Zrt. az UKBA és a FOODAPEST kiállításait.

Az első FOODAPEST-UKBA kiállítás párost olyan kiemelkedő szakmai rendezvények kísérik, mint a Cukrász Junior Világbajnokság, ahol 12 ország 17 versenyzője méri össze tudását, továbbá a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny, melyet szakácsolimpiaként is szoktak emlegetni.
A világraszóló események egyben értékes kapcsolatokat is jelentenek, hiszen természetes módon a kiállításokra is jut a nemzetközi szakmai körök figyelméből. Kapcsolatok alakulnak a résztvevő országok szakmai szervezeteivel, a kereskedelmi kamaráikkal és szakembereivel. A Bocuse d’Or hazai válogatóversenyén 8 magyar mesterszakács vesz részt. A zsűri magyar elnöke Kalla Kálmán mesterszakács, nemzetközi elnöke pedig Charles Tjessem, aki maga is Bocuse d”Or győztes volt korábban.
A világversenyek mellett mozgalmas és aktív programsorozattal, szakmai fórumokkal, workshopokkal, például a SIAL d'Or Nemzetközi termékverseny hazai zsűrizésével, a közönség bevonásával zajló Bor és Piac borteszttel, a hazai élelmiszerpiac versenyképességéről szóló előadásokkal egészül ki a program.
Újdonság, hogy 2010-ben részlegesen a nagyközönség felé is nyitnak a kiállítások, hiszen az első és az utolsó nap, azaz február 21-e vasárnap és február 24-e szerda közönségnap lesz, amikor a belépőjegy árak a szakkiállításokon megszokott árszínt alatt maradnak.
Magyarországon először  a Pékválogatott közreműködésével elkészül EURÓPA 2,5  méter átmérőjű kenyérkosara, mely felvonultatja a pékek által gyártott termékeket, a különböző kenyerektől a sós és édes ízesítésű péksüteményekig.  A bemutató sütéseken, valamint a nemzetközi konferencián és üléseken Spanyolország, Svédország, Bulgária, Szlovákia, Olaszország, Lengyelország, Németország szakmai képviselői vesznek részt.
A gasztronómiai csúcsrendezvényekre mintegy 20 ezer érdeklődőt – köztük 10 ezer szakmai látogatót – várnak.
A programokról, aktualitásokról részletes információt találnak a www.ukba.hu és a www.foodapest.hu internetes oldalakon.
A Foodapest hivatalos lapja a Trade magazin. Várjuk vendégeinket, partnereinket standjainkon: A/211B; A/211C; A/207J, valamint a 25-ös pavilonba szervezett rendezvényeinkre.
Kapcsolódó cikkeink