Két magyar bár a világ élén

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 28. 11:55

A The Lonely Planet internetes oldalain zajló szavazáson két magyar bár, az A38 hajó és a Szimplakert romkocsma áll a világ legjobb bárjait felvonultató százas lista első két helyén.

Ez már nem vicc – kommentálta a Szimplakert tulajdonosa, Bertényi Gábor, aki a szavazás állását látva „paff volt” a hír hallatán. A listavezető A38 sajtóreferense, Kozlov Sándor pedig reméli, hogy a verseny viszi a hajó hírét itthon és a nagyvilágban is. A megkérdezett vendégek szerint mindkét hely különleges és világszínvonalú.

Az A38 hajót a világhírű zenekarok és a csúcsminőségű hangtechnika miatt méltatták, míg a Szimplakert barátságos hangulata és a dizájnja miatt szeretik az emberek, mert ez egy olyan hely, ahova „valahogy mindig visszatérnek”.

A A38 hajó kapcsán a Lonely Planet megjegyzi: a kiselejtezett ukrán hajón kialakított szórakozóhely nem csak nyáron divatos. A Szimplakert az első romkocsmaként kezdte meg működését és a portál szerint még mindig a legjobb a műfajban Budapesten. A számtalan terem, köztük a nyitott kert több száz vendég befogadására alkalmas, a szerkesztők felhívják a figyelmet a komoly bor- és koktél választékra is – írja a Világgazdaság Online.

Kapcsolódó cikkeink