Két hétvége alatt több mint 11 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a NOE

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 12. 10. 11:11

Két novemberi hétvégén tizenegy és fél tonna tartós élelmiszert gyűjtött a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) országszerte – jelentette be a szervezet elnöke kedden Kiskunhalason.

Kardosné Gyurkó Katalin a Fiatalok a kisgyermekes családokért elnevezésű országos adománygyűjtő akció záró sajtótájékoztatóján elmondta: november 8. és 10. valamint november 15. és 17. között a Nagycsaládosok Országos Egyesületének 23 helyi szervezete 23 élelmiszerüzletben gyűjtötte a felajánlásokat, amelyekből országosan 500 családot tudnak támogathatnak.
Kiemelte: ötödik alkalommal meghirdetett akciójuk során megtapasztalhatták, hogy az emberek szívesen adakoznak és állnak a jó ügyek mellé.
A NOE elnöke szerint jó érzés, hogy az egyesület fiatal tagjai önkéntes tevékenységükkel ismét megtapasztalhatták, milyen fontos a jó cselekedet.
Kardosné Gyurkó Katalin hangsúlyozta: az adományok a családoknak egyfelől anyagi segítséget jelentenek, de üzenetük is van, az, hogy a kiszolgáltatottabb, sérülékenyebb családok nem maradnak egyedül, mindig számíthatnak segítségre.
A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke elmondta: egyéb támogatásaiknak köszönhetően szervezetük összességében több mint kétezer családnak tud segítséget nyújtani az adventi időszakban.
Az adománygyűjtő kezdeményezés záró sajtótájékoztatójának végén a hatvan tagot számláló Fészekrakó Halas Kistérségi Nagycsaládosok Egyesületének néhány rászoruló kiskunhalasi családja már át is vehette a felajánlásokból kialakított ajándékcsomagokat. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink