Két évtizede díjazzák a minőséget – Átadták a 20. Magyar Termék Nagydíj Védjegy-kitüntetéseit

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 09. 05. 11:52

Immár 20. alkalommal kerültek átadásra a Magyar Termék Nagydíj Védjegy-kitüntetései. Az Országház Felsőházi termében szeptember 5-én megrendezett gálán 54 cég vehette át a hazai gazdaság és kereskedelem legkimagaslóbb elismerését, a Magyar Termék Védjegy használatát jogosító oklevelet, melyet a díjazottak összesen 64 terméke és szolgáltatása érdemelt ki. A díjakat Jakab István, az Országgyűlés alelnöke és Potápi Árpád János a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára adta át. Az eseményen beszédet mondott még Dr. Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos és Dr. Luszcz Viktor, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal elnöke is.

A jubileumi évben már összesen 46 főcsoportban nevezhettek a vállalkozások. Idén az integrált megoldások, az energiahatékonyság, valamint a hagyományok tisztelete volt fókuszban, de világszínvonalú pályázatok érkeztek „Kulturális rendezvények” témakörében is.

Kiss Károlyné, a Magyar Termék Nagydíj Pályázati iroda ügyvezető igazgatója a Kiírók Tanácsa nevében értékelő beszédében úgy fogalmazott:
— Két évtized távlatában büszkén mondhatjuk el, hogy a díjat nyert pályázók szinte kivétel nélkül olyan alapelvek mentén tevékenykednek, melyek nem csak a hosszú távú sikeres működés előfeltételei, hanem annak állandó minőségéről és fenntarthatóságáról is gondoskodnak. Megfigyelhető a klímabarát és az energiahatékony megoldásokra való törekvés, illetve azok felértékelődése, melyek hosszútávon fenntartható fejlődést, magas életminőséget, reális nemzetgazdasági szintű megtakarítást eredményeznek. Több olyan világszínvonalú pályázat érkezett, amelyek egészen biztosan részesei lesznek hazánk jövőbeni gazdasági sikereinek. A Kárpát-medencében is szép számmal tevékenykednek olyan cégek, amelyek méltán pályázhatnak a Magyar Termék Nagydíj minőség tanúsító védjegy használati jogának elnyerésére, ezért örömteli számunkra, hogy a külhoni vállalkozásokat is díjazhattuk. A pályázat első meghirdetése óta így több, mint ötvenszeresére nőtt azon kiváló pályázatok száma, amelyek a 20 év alatt elnyerték a védjegy használatát. A Magyar Termék Nagydíj 20 éves működése során megítélt nagydíjak száma ezzel 673-ra emelkedett.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat hazánk legrangosabb objektív minősítési rendszere. Az egyetlen nem szakma specifikus tanúsító elismerés, melyre a gazdaság egész területéről, önkéntes, nyilvános pályázat útján lehet jelentkezni.

Az idén húsz éves Magyar Termék Nagydíj Pályázatot az Industorg-Védjegyiroda Minőségügyi Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Nádudvari Élelmiszer Kft., a Poli-Farbe Vegyipari Kft. és a ProfessionCert Kft. írta ki és valósította meg. Kiemelt támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, szakmai támogatója a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

Kapcsolódó cikkeink