Két éves az S-Budget, a SPAR takarékos sajátmárkája

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 28. 00:00

Két éve kínál alternatívát a vásárlói döntéseknél a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. kedvelt diszkontáras sajátmárkás termékcsaládja, az S-Budget, amely bevezetése óta hathatós segítséget nyújt a vásárlóknak a spórolásban.

A termékcsalád sikeréhez hozzájárul, hogy a magyar vevők majdnem minden termékkategóriában figyelembe veszik a sajátmárkákat.
A vásárlók 2008 áprilisában találkozhattak először a SPAR Csoport ún. diszkont termékcsaládjával, az S-Budget-tel. Az első körben 40 termék került bevezetésre, középpontban az alapélelmiszerek álltak – jelenleg közel 240 ilyen cikk szerepel a SPAR kínálatában. Az eltelt két év bizonyította a termékcsalád létjogosultságát. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vevők nagy része a romló gazdasági helyzetben a kedvező ár-értékű sajátmárkás termékek felé fordult. Jól látszik az is, hogy a kereskedelmi márkák forgalomnövekedése egy hosszú távú trend eredménye. A SPAR sajátmárkák iránti keresletnövekedést vizsgálva kiderült, hogy ma az S-Budget márka termékkategóriánkénti legkedvezőbb árával jelenti a húzóerőt. A legkedveltebb termékek között szerepel többek között az S-Budget tej, az ásványvíz, a tejföl, a friss tojás, a búzafinomliszt, a vaníliás cukor, a papír zsebkendő stb.
A SPAR maximálisan törekszik arra, hogy ennél a termékcsoportnál is megbízható magyar gyártók bevonásával valósítsa meg a választék bővítését, az S-Budget család kínálatában megtalálható cikkek 75%-a magyar termék. A múlt évben a SPAR sajátmárkák forgalmi részesedése a teljes forgalmon belül 20% fölé emelkedett. A magyarok majdnem minden termékkategóriában nyitottak a sajátmárkákra. A SPAR sajátmárkáit a Nielsen felmérése szerint a  megkérdezettek (főbevásárlók és a vásárlást befolyásolók) 78%-a ismeri, ezen belül az S-Budget márkát 61%-uk.
Kapcsolódó cikkeink