Két és fél tonnás piskótát sütöttek Ausztriában

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 06. 10:47

Két és fél tonnás piskótát sütöttek Ausztriában. A cukrászcsapat főnöke nagyon könnyűnek minősítette a tésztát.

A süteménymonstrum Seiersbergben készült, három napig dolgozott rajta a brigád. Háromezer tojást ütöttek a lisztmasszába, amelyhez több hektó tejet öntöttek. Ízesítésnek cukron kívül gyümölcsöt adtak hozzá: fél tonnányit. Először két mázsa szedret, majd ananászt és epret kevertek bele. A piskótából 10 ezer embernek jutott egy-egy szelet.

Az egész gigasütemény egy sportcsarnokban született, mivel a környéken nem volt kellően tágas konyha a műveletekhez.
A két és fél tonnás tömeg ellenére Werner Russ főcukrász szerint a piskóta tésztájának állaga nagyon könnyű lett – adta hírül a brit Metró újság. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink