Két és fél tonnás piskótát sütöttek Ausztriában
Két és fél tonnás piskótát sütöttek Ausztriában. A cukrászcsapat főnöke nagyon könnyűnek minősítette a tésztát.
A süteménymonstrum Seiersbergben készült, három napig dolgozott rajta a brigád. Háromezer tojást ütöttek a lisztmasszába, amelyhez több hektó tejet öntöttek. Ízesítésnek cukron kívül gyümölcsöt adtak hozzá: fél tonnányit. Először két mázsa szedret, majd ananászt és epret kevertek bele. A piskótából 10 ezer embernek jutott egy-egy szelet.
Az egész gigasütemény egy sportcsarnokban született, mivel a környéken nem volt kellően tágas konyha a műveletekhez.
A két és fél tonnás tömeg ellenére Werner Russ főcukrász szerint a piskóta tésztájának állaga nagyon könnyű lett – adta hírül a brit Metró újság. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: mennyiségében csökkent, értékben emelkedett a mezőgazdasági termelés 2020-ban
A mezőgazdasági termelés 2020-ban az előző évi áron 2,2 százalékkal…
Tovább olvasom >Varga Mihály: az idén 4-4,5 százalékos lehet a növekedés
A pénzügyminiszter szerint ha húsvét után, megfelelő átoltottság esetén nyitni…
Tovább olvasom >Elemzők: a kiskereskedelem nyárra érheti el a járvány előtti szintet
A járványhelyzet előtti szint elérése a nyári hónapokban várható a…
Tovább olvasom >