Két és fél tonnás piskótát sütöttek Ausztriában
Két és fél tonnás piskótát sütöttek Ausztriában. A cukrászcsapat főnöke nagyon könnyűnek minősítette a tésztát.
A süteménymonstrum Seiersbergben készült, három napig dolgozott rajta a brigád. Háromezer tojást ütöttek a lisztmasszába, amelyhez több hektó tejet öntöttek. Ízesítésnek cukron kívül gyümölcsöt adtak hozzá: fél tonnányit. Először két mázsa szedret, majd ananászt és epret kevertek bele. A piskótából 10 ezer embernek jutott egy-egy szelet.
Az egész gigasütemény egy sportcsarnokban született, mivel a környéken nem volt kellően tágas konyha a műveletekhez.
A két és fél tonnás tömeg ellenére Werner Russ főcukrász szerint a piskóta tésztájának állaga nagyon könnyű lett – adta hírül a brit Metró újság. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Megszólalt az OKSZ az árrésstop meghosszabbításával kapcsolatban
Orbán Viktor bejelentette az árrésstop meghosszabbítását. Az Országos Kereskedelmi Szövetség…
Tovább olvasom >KSH: az egy évvel korábbihoz képest 8,0 százalékkal visszaesett a beruházások teljesítménye
A beruházások volumene 2025 II. negyedévében a nyers adatok szerint…
Tovább olvasom >Megújult a K&H gyermekbarát irodája
A nyári szünet a gyerekeknek maga a paradicsom, míg a…
Tovább olvasom >