Két cég fúziójából jött létre a Kedvenc Kereskedőház
A Kedvenc Kereskedőház Zrt. két közép-magyarországi élelmiszer-nagykereskedő cég fúziójából jött létre 2018-ban.
A vállalat alappillére az 1990-ben alapított Kedvenc JM Kft. A kezdetben négyfős családi vállalkozás egy 50 m²-es gyöngyösi kis ABC-ből indult. Üzleti tevékenységét hentesáru-nagykereskedelemmel kezdte, amelyet folyamatosan bővített friss baromfi-, sertés- és mirelittermékekkel. A több mint 200 kollégával, egy budapesti átrakó- és egy húsfeldolgozó üzemmel rendelkező gyöngyösi központi raktárból szolgálja ki partnereit.
Emellett három, Kedvenc Húsáruház névre hallgató kiskereskedelmi egységet is üzemeltet, amelyek szintén meghatározóak a környezetükben: mintegy 12 ezer rendszeres vevőt szolgálnak ki.
A Kedvenc leányvállalata a budapesti gasztronómia piac meghatározó beszállító cége, a Helit Kft., valamint az Árvai Húsműhely, amely Mezőtúron található, és elsősorban füstölt, 100%-ban allergénmentes termékeket gyárt.
A Kereskedőház másik alappillére az 1993-ban alapított Jégszilánk Kft., amely szintén családi vállalkozásként indult. Kezdetben mélyfagyasztott áruk nagykereskedelme volt a fő tevékenységük, de ma már széles szortimenttel, tejtermékekkel és szárazáruval is kiszolgálja partnereit. Jelenleg 80 alkalmazott dolgozik a kecskeméti telephelyen, és több mint 30 fő a GPSPED logisztikai leányvállalatnál.

Jakab Róbert
tulajdonos
Kedvenc Kereskedőház
– 2016-ban eldöntöttük, hogy közösen tervezzük tovább a jövőnket. Ezért választottuk a nehezebb utat, hogy nem együttműködni, hanem fuzionálni fogunk, és egy új cégnév alatt folytatjuk tevékenységünket. Célunk a magas kiszolgálási színvonal és a biztos árualap garantálása mellett, a jelenlegi gyorsan változó környezetben is stabil, megbízható, szakértelemmel rendelkező vállalat működtetése, mely több mint 4500 partnerének és 300 kollégájának folyamatos fejlődést biztosít – mondja Jakab Róbert, a Kedvenc Kereskedőház Zrt. tulajdonosa. //
Kapcsolódó cikkeink
Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Három új menüsorral újít a Michelin-ajánlott szarvasi bisztró
Három új degusztációs menüsorral újult meg a Michelin Guide Bib…
Tovább olvasom >Új szintre emelik a balatoni gasztronómiát: megoldást hozhat a szezonalitásra és a munkaerőhiányra a Balatoni Kulináris Műhely
A térség éttermei, borászatai és szakképző intézményei közösen alakították ki…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megjelent az FMCG-piac 2024. évi kereskedelmi toplistája
Maradt minden a régiben: Lidl, SPAR, Tesco a dobogósok sorrendje!…
Tovább olvasom >Minden lap számít
Tudatos vásárlás, fenntartható csomagolás, új termékfunkciók – ezek mentén alakítják…
Tovább olvasom >Parázs helyzet
Az elmúlt évek inflációs hatása és az alapvető szükségletek drasztikus…
Tovább olvasom >