Két budapesti zöldségtisztító üzem működését függesztette fel a Nébih
Élelmiszerbiztonsági és élelmiszerhigiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette két zöldségtisztító üzem működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Az eljárás során 11 tonna alapanyagot kellett megsemmisíteni, a jogsértő cégek pedig többszázezer forintos bírságra számíthatnak.
A Nébih csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint egy budapesti telephelyen működött a két zöldségtisztító, daraboló üzem, amely konyhakész zöldségcsomagok előállításával foglalkozott.
Az ellenőrzött egységek több esetben is megsértették a nyomokövethetőségi előírásokat, és az élelmiszer előállításhoz alkalmatlan körülmények között dolgozták fel az alapanyagokat. Az egyik üzemben ezenkívül a dolgozók egészségügyi alkalmasságát sem dokumentálták.
Mindkét egység elhanyagolt, takarítatlan állapotban volt. A kézmosók nem voltak használhatóak. Az alapanyagot nem különítették el sem a készárutól, sem a gyártás során keletkezett hulladéktól. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Hogyan táplálkozzunk kánikulában? – a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének tanácsai
A nyár a lazítás, a nyaralás, a szabadtéri programok időszaka…
Tovább olvasom >Növényvédő szerek alkalmazhatósága a különböző kukorica kultúrákban
A növényvédő szerek kiválasztásakor kiemelt jelentőséggel bír, hogy az adott…
Tovább olvasom >Fokozott ellenőrzések a hazai állatállomány védelmében
Kiemelten fontos a védekezés a fertőző állatbetegségek ellen, hiszen így…
Tovább olvasom >További cikkeink
Drágul a csirke, drágul a tojás – ez vár most a magyar vásárlókra
Jelentős áremelkedés zajlott le a hazai baromfipiacon az elmúlt hónapokban…
Tovább olvasom >Kiszámíthatatlan szezont hozott 2025 a csonthéjas gyümölcsök piacán
Ellentétes tendenciák jellemzik a 2025-ös csonthéjas gyümölcsszezont világszerte: miközben egyes…
Tovább olvasom >Hódít a #MatchaTok: a japán zöldtea por lett a közösségi média új kedvence
A TikTokon elindult #MatchaTok trend szélsebesen meghódította a világot: a…
Tovább olvasom >