Kerülj rózsás hangulatba!

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 05. 14. 11:15

A rózsa a szépség, a szerelem, az ártatlanság és még számos dolog szimbóluma. Mivel épp szezonja van ennek a csodás virágnak, ezért az alábbiakban most a lírai megközelítés helyett inkább néhány praktikus, érdekes ötletet mutatunk be a rózsa különféle felhasználási módjairól: hogyan lehet kozmetikumként, lakásdekorként használni, ételként fogyasztani vagy a lelki békénket megtalálni általa. Kezdetnek nyiss fel egy palack FUZETEA fekete jegestea rózsa-barack zerot, és indulhat a kalandozás a rózsák világában!

A rózsa a vázában is szuperül mutat, de ennél jóval sokoldalúbb! Szirmait frissen leszüretelve, sütire szórva vagy belesütve próbáltad már, milyen isteni? A csokis, a vaníliás, a levendulás és a gyümölcsös édességekhez egyaránt jól illik, függetlenül attól, hogy kekszet, tortát, palacsintát, rétest, krémet, macaront vagy más desszertet turbózol fel vele. (Persze előtte győződj meg róla, hogy nem kezelték emberi fogyasztásra alkalmatlan vegyszerrel a virágot!)

Amennyiben az édes élvezeteknél maradunk… önmagában is izgalmas csipegetnivaló lehet a rózsa, ha a szirmait felvert tojásfehérjébe mártott ecsettel mindkét oldalon bekened, majd átszitált porcukorba mártod. Frissen fogyasztva ajánljuk egy jó könyv mellé, egy nyugágyban pihenve, vagy egy romantikus film megnézéséhez.

Az újrahasznosítás fontosságát életvitelünk számos pontján fontos szem előtt tartani, a rózsák esetében is. Ha a csokrod már túl van a virágkorán, a teljes elnyílás előtt gyűjtsd össze a rózsaszirmokat! Terítsd őket lapos felületre olyan helyen, ahol jár a levegő, forgasd naponta, és egy hét sem kell, hogy elkészüljön az illatos potpourri. A megszáradt szirmokat már csak szép tálkába kell tenni, hogy otthonod látványos és kellemes díszévé váljanak a nyárra.

Tudunk ám még egy javaslatot a fonnyadásnak indult rózsák felhasználására. A rózsa kivonata csodaszer a bőrnek – feszesít, hidratál és megújít, ráadásul mindegy, hogy gyulladt, érzékeny vagy száraz bőrt ápolunk vele. Szóval készíts saját rózsaolajat – ehhez szórd a szirmokat egy tiszta üvegbe öntött mandulaolajba, az üvegcsét tartsd napos, meleg helyen, és rázd fel rendszeresen! Négy hét múlva szűrd át egy gézlapocskán, és kész is a saját mixed! Az olajat csepegtesd például fürdővízbe, és relaxálj! („Lusta wellness” tippünk: Inkább ezt, mint rózsaszirmokat szórj a kádba, így megúszod a lefolyó takarítást, és a bőröd is sokkal illatosabb, puhább lesz.)

Néha meg kell állnunk, és megszagolni a rózsát – tartja az angolszász mondás. Nagyjából azt jelenti, hogy a sok rohanás közepette időt kell szánnunk arra, hogy észrevegyük a minket körülvevő jó dolgokat, hogy önmagunkba nézzünk, hogy nyugalmat találjunk. Nem véletlen, hogy a kezdő/újrakezdő meditálók kedvelt eszköze a rózsaszál. Ha elkalandoznak a gondolataid meditáció közben, vagy csak szeretnéd csökkenteni a stresszt: egyenesítsd ki a gerinced, húzd be az állad, és gyönyörködj egy szál rózsában, miközben mélyen, egyenletesen lélegzel! A cikázó gondolatok elillannak, ha figyelmedet a rózsa tökéletlen tökéletességeire, kecsességére, szára sudárságára, szirmai ívére, árnyalataira, valamint illatára és bársonyos tapintására irányítod.

A saját magadra fordított időt még jobban megélheted, ha a fenti élmények bármelyikét egy palack FUZETEA fekete jegestea rózsa-barack zero-val teszed teljessé. A cukormentes üdítőital gondoskodik a mindennapi rózsaigény-beviteledről és kellemes hangulatba ringat, függetlenül attól, milyen körülmények közepette fogyasztod. A hosszútávú hatás kedvéért jó, ha mindig van otthon ebből az italból, és a lakásodba, a ruhatáradba is becsempészel egy kis pinket, halványrózsaszínt vagy púder-árnyalatot.

Címkék: , , ,

Kapcsolódó cikkeink