Kereskedelmi világkongresszus áprilisban

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 03. 01. 00:04

2010. április 21. és 23. között, Berlinben rendezik meg a kereskedelmi világkongresszust, melyre legalább 50 országból több mint 1000 felső vezetőt várnak.

A „World Retail Congress” előadóinak száma meghaladja a 100-at. Köztük lesz az FMCG kereskedelemből a Magyarországon is jelen lévő cégek közül Eckhard Cordes, a Metro elnök-vezérigazgatója és Laura Wade-Gery, a tesco.com és a Tesco Direct igazgatója.
Fő téma „az új kiskereskedelem” a recesszióból való kilábalás korában és azt követően.
– Az első világkongresszust 2007-ben tartottuk azzal a céllal, hogy a kereskedelmi vállalatok vezetői áttekinthessék az ágazat fejlődésének lehetőségeit. Rövid idő alatt sikerült összehozni a szakma legnagyobb neveit és legfontosabb vállalatait – tájékoztatja a Trade Magazint Ian McGarrigle, a kongresszus igazgatója.
A tapasztalatcsere érdekében idén 40 üzleti témát interaktívan járhatnak körül a résztvevők. Ezen kívül három nap alatt legalább húsz órájuk lesz kapcsolatrendszerük építésére.
– Mivel a kiskereskedelem az országok és régiók gazdaságának életfontosságú része, eddigi kongresszusainkon üdvözölhettük a nemzetközi politika döntéshozói mellett szakmai szervezetek vezetőit is. Most is több neves személyiséget várunk Berlinbe – mondja a kongresszus igazgatója.

Kapcsolódó cikkeink