Kerekasztal-tárgyalások a BKIK-nál
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) kezdeményezésére 2017-ben szakmai kerekasztal jött létre a turizmust és a vendéglátást érintő problémák megvitatására, amelyre a Magyar Vendéglátók Ipartestülete is meghívást kapott. A megbeszéléseken az MVI-t Kovács László (elnök), Semsei Rudolf (alelnök) és Zerényi Károly (tanácsadó) képviselte. A kerekasztal résztvevői az elmúlt hónapokban részletesen foglalkoztak – többek között – a vendéglátást érintő áfaszabályozás problémájával, a reprezentációt terhelő adók csökkentésének lehetőségeivel; e kérdéskörök megvitatásához az MVI számos háttéranyagot és konkrét javaslatot is készített.
A kerekasztal legutóbbi ülésén a résztvevők egyeztettek az áfaszabályozás módosítását célzó közös javaslat létrehozásáról, az agrárkamarai tagsággal kapcsolatos problémák mihamarabbi kezeléséről, valamint a fővárosi turistabuszok behajtási, parkolási problémájáról. Utóbbi kérdéskörben a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete, a MISZ és a BFTK képviselői egyaránt érdemi megoldást szorgalmaztak. Az egyeztetések folyamatosan zajlanak a szakmai szervezetek és a kamara képviselői között. //
Kapcsolódó cikkeink
Még egyszer a felszolgálási díjról
Az MVI aktualizálta tájékoztató anyagát a jelenlegi szabályozásnak megfelelően a…
Tovább olvasom >Ünnepség a Gundel-emléktáblánál
Szűk körben, csendes megemlékezéssel ünnepelte Gundel János (1844–1915) születésnapját az…
Tovább olvasom >Önnek 1%, a szakmának esély!
Ön is segítheti a szakmai érdekképviseleti munkát, ha személyi jövedelemadója…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >