Kerekasztal-tárgyalások a BKIK-nál
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) kezdeményezésére 2017-ben szakmai kerekasztal jött létre a turizmust és a vendéglátást érintő problémák megvitatására, amelyre a Magyar Vendéglátók Ipartestülete is meghívást kapott. A megbeszéléseken az MVI-t Kovács László (elnök), Semsei Rudolf (alelnök) és Zerényi Károly (tanácsadó) képviselte. A kerekasztal résztvevői az elmúlt hónapokban részletesen foglalkoztak – többek között – a vendéglátást érintő áfaszabályozás problémájával, a reprezentációt terhelő adók csökkentésének lehetőségeivel; e kérdéskörök megvitatásához az MVI számos háttéranyagot és konkrét javaslatot is készített.
A kerekasztal legutóbbi ülésén a résztvevők egyeztettek az áfaszabályozás módosítását célzó közös javaslat létrehozásáról, az agrárkamarai tagsággal kapcsolatos problémák mihamarabbi kezeléséről, valamint a fővárosi turistabuszok behajtási, parkolási problémájáról. Utóbbi kérdéskörben a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete, a MISZ és a BFTK képviselői egyaránt érdemi megoldást szorgalmaztak. Az egyeztetések folyamatosan zajlanak a szakmai szervezetek és a kamara képviselői között. //
Kapcsolódó cikkeink
Gundel János születésnapjára emlékezett az MVI
Hagyományosan csendes megemlékezést tartott Gundel János (1844-1915) 181. születésnapjára emlékezve…
Tovább olvasom >CSR Hungary: díjak a legjobbaknak
2024-ben immár 17. alkalommal került sor a Magyar Üzleti Felelősség…
Tovább olvasom >Nem múló optimizmussal
Kovács Lászlótól, az ipartestület elnökétől, ahogy minden év elején, ezúttal…
Tovább olvasom >További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >