Kerecsenden járt az EUFE Roadshow

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 08. 00:00

Az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés által elindított, a közétkeztetés minőségi megújítását célzó Roadshow legutóbbi állomása Kerecsend volt, a napközi otthonos óvoda konyhája.

A konyha dolgozói Buday Péter mesterszakács irányításával készítették el az erre alkalomra készített különleges „Buday menüt”. A közös munka eredményeként a menzára igyekvő gyerekek olyan fogások közül válogathattak, mint a brokkoli krémleves sajt chipsszel, olasz rakott tészta (spenótos lassagna), almás csirkemell mazsolás rizzsel és mézes joghurtos céklával, illetve az aszalt szilvás, pulykával töltött sütőtök burgonyapürével, desszertként pedig banán csokoládészósszal. A megszokottól eltérő, változatos íz világ bemutatásával a szervezők a helyi önkormányzatok és közétkeztetési cégek figyelmét szeretnék felhívni a minőségfejlesztést fontosságára a közétkeztetésben, különös tekintettel a gyermekétkeztetésre. Kerecsenden sajnos igen sok a halmozottan hátrányos helyzetben lévő család, előfordul, hogy a nehéz helyzetben lévő családokból érkező gyermekek csak az általuk látogatott közintézményben jutnak meleg ételhez.
Annak érdekében, hogy az EUFE Roadshow keretében felszolgált fogások elkészítésének módját és a további lehetőségeket a konyha dolgozói és a helyi közintézmények képviselői is megismerjék Buday Péter az ebédeltetést követően a Magyary Károly Általános Iskola könyvtárában előadást is tartott.
 Kerecsend napközi otthonos óvoda konyhájának dolgozói az EUFE segítségével nem csupán Buday Péter szakmai tanácsaival lettek gazdagabbak. Az EUFE Egyesülés 750 ezer forintot adományozott a közkonyha számára, a személyzet munkáját segítő korszerű konyhai gépek és eszközök vásárlására, hogy ezzel is hozzájáruljon Kerecsend közétkeztetésének minőségi fejlesztéséhez.
„A Gödöllőn útjára indult EUFE Roadshow ráirányította a figyelmet a közétkeztetés, ezen belül is a gyermekétkeztetés minőségi megújításának fontosságára. Azt tapasztaljuk, hogy a hazai települések érdekeltek a közétkeztetés további fejlesztésében. Az EUFE roadshow nyomán több önkormányzat határozta el saját közétkeztetési reformját, azt hiszem, ennél semmi sem bizonyítja jobban kezdeményezésünk sikerét.”- mondta Bessenyey Bálint az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés igazgatója.

Kapcsolódó cikkeink